Ελλάδα

Πώς έπεσε το μοιραίο ελικόπτερο: Τα πρώτα λόγια της μοναδικής επιζήσασας


Η Αρχιλοχίας της Αεροπορίας Στρατού, Βασιλική Πλεξίδα, είναι η μόνη επιζήσασα από την τραγική πτήση. «Πετούσαμε χαμηλά. Πέσαμε σε ομίχλη, η ορατότητα ήταν άκρως περιορισμένη έως μηδενική», ήταν τα πρώτα λόγια της μοναδικής επιζήσασας σύμφωνα με το Έθνος.

«Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ και έχασε την ισορροπία του. Ολα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου», σημείωσε.

«Όταν ύστερα από ώρα βρήκα ξανά τις αισθήσεις μου ήταν σαν να ξυπνούσα από ένα εφιαλτικό όνειρο, όμως, με αφόρητους πόνους σε όλο μου το σώμα», εξιστορεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η Βασιλική Πλεξίδα, σώθηκε ως εκ θαύματος καθώς από την πρόσκρουση το κάθισμά της, στο οποίο ήταν δεμένη, εκτοξεύτηκε μέτρα μακρά από τα συντρίμμια. Αυτό φέρεται να είπε, τουλάχιστον, και στην πρώτη επαφή με τους γονείς της, όταν, ενώ ήταν ακόμη σε κατάσταση σοκ θέλησε να τους εξηγήσει πώς σώθηκε.

Η κοπέλα νοσηλευέται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με κάταγμα λεκάνης και χτυπήματα σε χέρια, πόδια και αυχένα. Σύμφωνα με το Εθνος, υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και εισήχθη προληπτικά στην εντατική.


Σχολίασε το
Στην κορυφή