Ιεράπετρα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου οι δύο άστεγοι μεταφέρθηκαν στο Γηροκομείο Ιεράπετρας

Μετά από προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και τη συμβολή του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, κ. Αργύρη Πανταζή οι δύο άστεγοι που διαβιούσαν σε παραλία της Ιεράπετρας, μεταφέρθηκαν κατόπιν  συννενόησης με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας, κ. Γιώργο Αγγελάκη στο Ορφανουδάκειο Γηροκομείο Ιεράπετρας.

Στην όλη προσπάθεια συνέδραμαν  η Κοινωνική Λειτουργός του Δήμου Ιεράπετρας, κα. Δέσποινα Λιοντάκη, καθώς επίσης και οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ιεράπετρας, κα. Μαρία Αντωνού, Κοινωνική Λειτουργός , κ. Δημήτρης Πλαγεράς, Νοσηλευτής και κα. Μάνια Φρονιμάκη, Νοσηλεύτρια, ενώ από την πρώτη στιγμή πρόθυμοι να συνδράμουν στη διαδικασία ήταν οι εθελοντικές ομάδες της πόλης, Εθελοντές Σαμαρείτες και ΕΔΙΚ, καθώς και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιεράπετρας.

Οι συγκεκριμένοι άστεγοι για τους οποίους  ανεπιτυχής προσπάθεια μεταφοράς τους σε προσωρινό χώρο στέγασης είχε γίνει και το πρωί της Παρασκευής, μεταφέρθηκαν νωρίς το απόγευμα για 4η φορά στο Γηροκομείο Ιεράπετρας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα με παρέμβαση του Δήμου Ιεράπετρας είχαν στεγαστεί σε οικία απ΄ όπου και αποχώρησαν λόγω προβλημάτων που δημιουργούσαν, καθότι χρήζουν συνεχούς υποστηρικτικής παρέμβασης.

Στην μηδενική υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό για τη διαχείριση τέτοιων συχνών πλέον περιστατικών αναφέρθηκε με αφορμή το συμβάν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας. Όπως τόνισε σε μια περίοδο που τέτοιου είδους περιστατικά αυξάνονται οι Δήμοι τυγχάνουν μηδενικής υποστήριξης από το κράτος τη στιγμή που θα έπρεπε να υπάρχει εν ενεργεία σχεδιασμός κάλυψης σε καθημερινή βάση τέτοιου είδους περιπτώσεων.

Παρόλα αυτά η άμεση ανταπόκριση του Δήμου Ιεράπετρας , η  πολύτιμη υποστήριξη του Γηροκομείου και  του Προέδρου του, κ. Γιώργου Αγγελάκη, καθώς και των εργαζομένων, αλλά και η προθυμία των εθελοντικών ομάδων του Δήμου μας να συνδράμουν αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά την διακριτική κοινωνική ευαισθησία που υπάρχει στην Ιεράπετρα, τη στιγμή που δημοσιογράφοι εκμεταλλεύονται τέτοιου είδους περιστατικά, αγνοώντας τις παραμέτρους παρέμβασης χάριν του δημοσιογραφικού συμφέροντος.

Για όλους αυτούς που συνέδραμαν οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ» τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας
14172006_1129886560390479_1851369410_n

14169685_1129886603723808_1720332364_n

Σχολίασε το

| www.radiolasithi.gr-Ράδιο Λασίθι 92.3 |

Ενημερωτικό portal με έδρα την Ιεράπετρα Κρήτης, με νέα και ειδήσεις από το Λασίθι την Ελλάδα και τον Κόσμο.

smartphone300

Για το Ράδιο Λασίθι 92.3
O Σταθμός

Πρόγραμμα
Διαφημιστείτε
Αρχείο εκπομπών

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ράδιο Λασίθι 92.3
Καλημεράκη 29β – Ιεράπετρα
τηλ: 28420 89216-17
φαξ: 2842089218
sms: 6937489216
email γραμματείας: info@radiolasithi.gr
email ειδήσεων: news@radiolasithi.gr

mandess-logo400

Το νούμερο 1 μουσικό ραδιόφωνο στο νομό  Λασιθίου.

Μεταδίδει μόνο επιτυχίες από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Ακούστε εδώ

Στην κορυφή