Λασίθι

Προσπάθειες για ανάδειξη των ανεμόμυλων στο Οροπέδιο ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco

Σημαντικά αναπτυξιακά θέματα του Οροπεδίου Λασιθίου συζήτησε σε σύσκεψη στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιώργο Δέδε και τον αν. Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρη Πλευράκη ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

Στην συνάντηση στο Υπουργείο στην Αθήνα, υπήρξε επικέντρωση στην κατασκευή νέου αρδευτικού στο δήμο όπως επίσης η αποκατάσταση-παγκόσμια προβολή των παραδοσιακών ανεμόμυλων.

Συγκεκριμένα συμφωνήθηκε να συσταθεί άμεσα ομάδα μελέτης από τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Υποδομών σχετικά με την αποκατάσταση και αξιοποίηση των ανεμόμυλων στο οροπέδιο Λασιθίου, ενώ από την πλευρά του ο κ. Πλευράκης επεσήμανε ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες ενέργειες ώστε οι παραδοσιακοί ανεμόμυλοι του οροπεδίου να χαρακτηριστούν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την  UNESCO.

syskepsi-me-dede-plefraki

Επισημαίνεται  ότι η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κυρία Τζιτζικώστα είχε επισκεφθεί το φετινό Καλοκαίρι με τον κ. Πλευράκη, τον δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη στο οροπέδιο Λασιθίου. Μάλιστα η κα. Τζιτζικώστα, μετά από ξενάγηση, είχε δηλώσει εντυπωσιασμένη και είχε χαρακτηρίσει ως μοναδικής ομορφιάς το τοπίο με τους ανεμόμυλους στη περιοχή.  

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του από την συνάντηση, ενώ δήμος, Υπουργείο Υποδομών, και ΥΠΕΞ ξεκινούν άμεση συνεργασία για τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να υποβληθεί το σχετικό αίτημα προς την UNESCO για τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους.

Αναφορικά με το αρδευτικό, αναπτυξιακό έργο που ήδη έχει εξαγγελθεί, ο κ. Δέδες επεσήμανε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων στους δικαιούχους ύψους 3.000.000 € ενώ τον ερχόμενο Μάρτιο αναμένεται η δημοπράτηση του έργου.

Σχολίασε το

| www.radiolasithi.gr-Ράδιο Λασίθι 92.3 |

Ενημερωτικό portal με έδρα την Ιεράπετρα Κρήτης, με νέα και ειδήσεις από το Λασίθι την Ελλάδα και τον Κόσμο.

smartphone300

Για το Ράδιο Λασίθι 92.3
O Σταθμός

Πρόγραμμα
Διαφημιστείτε
Αρχείο εκπομπών

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ράδιο Λασίθι 92.3
Καλημεράκη 29β – Ιεράπετρα
τηλ: 28420 89216-17
φαξ: 2842089218
sms: 6937489216
email γραμματείας: info@radiolasithi.gr
email ειδήσεων: news@radiolasithi.gr

mandess-logo400

Το νούμερο 1 μουσικό ραδιόφωνο στο νομό  Λασιθίου.

Μεταδίδει μόνο επιτυχίες από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Ακούστε εδώ

Στην κορυφή