Ιεράπετρα

Με πρόστιμο 100.000 και κλείσιμο κινδυνεύει το καταφύγιο με τα αδέσποτα στην Ιεράπετρα

Με κλείσιμο, απελευθέρωση των ζώων, και ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο απειλείται το καταφύγιο αδέσποτων ζώων τα οποίο συντηρεί τα τελευταία χρόνια ο Τάκης Προεστάκης στην Ιεράπετρα.

Όλα αυτά μετά από επώνυμη καταγγελία που έγινε στα τέλη του καλοκαιριού  για ένα περιστατικό με πνιγμένα κουνέλια και προκάλεσε την εμπλοκή των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης. Σύμφωνα με το έγγραφό που έστειλε η Περιφέρεια Κρήτης στο Δήμο Ιεράπετρας, ο Δήμος έχει λίγες μέρες ακόμα περιθώριο να βρει μια λύση με τον κ. Προεστάκη, αλλιώς θα μπει πρόστιμο πεντακοσίων ευρώ ανά ζώο στον ίδιο και μετά από κτηνιατρικό έλεγχο θα πρέπει να αφεθούν ελεύθερα όπως ορίζει η νομοθεσία. Στο καταφύγιο φιλοξενούνται περίπου 180 σκυλιά και αρκετές γάτες, οπότε το πρόστιμο ίσως και να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

»Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για το καταφύγιο

Οι επαφές μεταξύ Δήμου και ιδιώτη έχουν γίνει και σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Παπαδοπετράκη το θέμα εξετάζεται από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση, ενώ συζήτηση και αποφάσεις θα παρθούν σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο θέμα έγινε αναφορά και στο χθεσινό Δημοτικό από τον Γ. Προιστάκη ο οποίος μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι κάλεσε τον Δήμο να μην αδρανήσει σε αυτό το πολύ σοβαρό για την πόλη θέμα γιατί χρειάζονται πολλές διαδικασίες.

Ο περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου κ. Γουλιδάκης, ανέφερε πως πρόκειται για ένα μεγάλο, σοβαρό και σύνθετο θέμα τόσο για το Δήμο Ιεράπετρας όσο και για άλλους Δήμους και η Περιφέρεια θα πρέπει να συνδράμει για την καλύτερη λύση προς το κοινό συμφέρον.

Σχολίασε το

| www.radiolasithi.gr-Ράδιο Λασίθι 92.3 |

Ενημερωτικό portal με έδρα την Ιεράπετρα Κρήτης, με νέα και ειδήσεις από το Λασίθι την Ελλάδα και τον Κόσμο.

smartphone300

Για το Ράδιο Λασίθι 92.3
O Σταθμός

Πρόγραμμα
Διαφημιστείτε
Αρχείο εκπομπών

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ράδιο Λασίθι 92.3
Καλημεράκη 29β – Ιεράπετρα
τηλ: 28420 89216-17
φαξ: 2842089218
sms: 6937489216
email γραμματείας: info@radiolasithi.gr
email ειδήσεων: news@radiolasithi.gr

mandess-logo400

Το νούμερο 1 μουσικό ραδιόφωνο στο νομό  Λασιθίου.

Μεταδίδει μόνο επιτυχίες από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Ακούστε εδώ

Στην κορυφή