Ιεράπετρα

Ψαράδες στην Ιεράπετρα κάνουν τους λαγοκέφαλους λίπασμα για τα χωράφια

Ένα πρόβλημα για τους ψαράδες για το οποίο λύση δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια άμεση λύση είναι οι λαγοκέφαλοι οι οποίοι, ως γνωστόν, εδώ και χρόνια ρημάζουν τη θαλάσσια ζωή, κάνουν μεγάλες ζημιές και αφαιρούν σημαντικό εισόδημα από τους ψαράδες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Eρασιτεχνών Αλιέων Ιεράπετρας, Λάμπης Τζαράκης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, ανέφερε πως πλέον οι ψαράδες της Ιεράπετρας σιγά σιγά βρίσκουν κι άλλες δουλειές αφού εισόδημα δεν βγαίνει πλέον και οι ζημιές από τους λαγοκέφαλους είναι καθημερινό φαινόμενο.

Οι εκκλήσεις προς την Περιφέρεια Κρήτης για να δοθούν οικονομικά κίνητρα για την αλιεία των λαγοκέφαλων είναι συνεχείς έχει σταλεί πλήθος εγγράφων και περιμένουν απαντήσεις…

Προς το παρόν πάντως, φαίνεται πως έχει βρεθεί και μια άλλη λύση για τους λαγοκέφαλους που αλιεύονται καθημερινά. Όπως λέει ο κ. Τζαράκης αρκετοί στην  Ιεράπετρα χρησιμοποιούν τους λαγοκέφαλους ως λίπασμα στα στα φυτά στους κήπους τους! Το ψάρι μπαίνει ολόκληρο μέσα στο χώμα και όπως έχει παρατηρηθεί υπάρχει ώφελος στις καλλιέργειες. Άποψη του κ. Τζαράκη είναι πως αν κάποιοι ασχοληθούν και επεξεργαστούν κατάλληλα τους λαγοκέφαλους είναι πολύ πιθανό να μπορεί να παραχθεί κάποιο καλό λίπασμα μελλοντικά!

Σχολίασε το

| www.radiolasithi.gr-Ράδιο Λασίθι 92.3 |

Ενημερωτικό portal με έδρα την Ιεράπετρα Κρήτης, με νέα και ειδήσεις από το Λασίθι την Ελλάδα και τον Κόσμο.

smartphone300

Για το Ράδιο Λασίθι 92.3
O Σταθμός

Πρόγραμμα
Διαφημιστείτε
Αρχείο εκπομπών

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ράδιο Λασίθι 92.3
Καλημεράκη 29β – Ιεράπετρα
τηλ: 28420 89216-17
φαξ: 2842089218
sms: 6937489216
email γραμματείας: info@radiolasithi.gr
email ειδήσεων: news@radiolasithi.gr

mandess-logo400

Το νούμερο 1 μουσικό ραδιόφωνο στο νομό  Λασιθίου.

Μεταδίδει μόνο επιτυχίες από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Ακούστε εδώ

Στην κορυφή