Ιεράπετρα

Σε κατοικία μεταφέρονται οι δύο άστεγοι μετά από προσφορά πολίτη της Ιεράπετρας

Ξανά σε κατοικία ενός πολίτη θα φιλοξενηθούν οι δύο άστεγοι η οποίοι βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή στο Γηροκομείο Ιεράπετρας. Η προσφορά είχε γίνει από ακροάτρια του Ράδιο Λασίθι που είχε ανταποκριθεί στο έκκληση του Αρμόδιου Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας Μ. Φραγκούλη για να βρεθεί κάποια στέγη για το χειμώνα.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Γηροκομείου Ιεράπετρας κ Αγγελάκης στο Ράδιο Λασίθι έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των δύο αστέγων και έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και δομές σε Κρήτη και Αθήνα, προκειμένου να δοθεί μια οριστική λύση. Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει μια φήμη για κάποιο πρόβλημα αλκοολισμού το οποίο αποτρέπει την φιλοξενία τους σε δημόσιες κοινωνικές δομές, ενώ δεν υπάρχει κάποια κλειστή δομή για την φιλοξενία αλκοολικών ατόμων. Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Αγγελάκη πρόβλημα αλκοολισμού δεν υπάρχει αφού τις τελευταίες μέρες δεν έχουν ζητήσει καμία φορά να πιουν, θα γίνει όμως μια παρακολούθηση από την κινητή μονάδα του Αγίου Νικολάου για να γίνει η διάγνωση.

Όπως τόνισε ο κ . Αγγελάκης οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, μετά από παρεμβάσεις υπηρεσιών, φιλοξενούνται για 4η φορά στο Γηροκομείο και σε αντίθεση με τις προηγούμενες, αυτή τη φορά φαίνονται πιο συνεργάσιμοι και δεκτικοί στην βοήθεια αφού τις προηγούμενες φορές έφευγαν απ’ το πρώτο βράδυ.

Πλέον μετά την προσφορά για φιλοξενία σε σπίτι στην Ιεράπετρα, ο κ. Αγγελάκης ενημέρωσε τον Δήμο και μετά από αυτοψία στο σπίτι το οποίο ήταν άδειο τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια, αποφασίστηκε ότι μπορεί να φιλοξενήσει τους δύο αστέγους με τον Δήμο να έχει την ευθύνη και να αναλαμβάνει κάποιες τεχνικές εργασίες που ξεκίνησαν σήμερα. Το Γηροκομείο θα παραχωρήσει δύο κρεβάτια, ρούχα, κουβέρτες κλπ, ενώ όπως γίνεται και με τις υπόλοιπες 18 περιπτώσεις ανθρώπων χωρίς στέγη, η Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου φροντίζουν για την καθημερινή τους σίτιση. Οι δύο άστεγοι έχουν δεχθεί την φιλοξενία και η μετακίνηση τους αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες.

Σχολίασε το

| www.radiolasithi.gr-Ράδιο Λασίθι 92.3 |

Ενημερωτικό portal με έδρα την Ιεράπετρα Κρήτης, με νέα και ειδήσεις από το Λασίθι την Ελλάδα και τον Κόσμο.

smartphone300

Για το Ράδιο Λασίθι 92.3
O Σταθμός

Πρόγραμμα
Διαφημιστείτε
Αρχείο εκπομπών

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ράδιο Λασίθι 92.3
Καλημεράκη 29β – Ιεράπετρα
τηλ: 28420 89216-17
φαξ: 2842089218
sms: 6937489216
email γραμματείας: info@radiolasithi.gr
email ειδήσεων: news@radiolasithi.gr

mandess-logo400

Το νούμερο 1 μουσικό ραδιόφωνο στο νομό  Λασιθίου.

Μεταδίδει μόνο επιτυχίες από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Ακούστε εδώ

Στην κορυφή