Λασίθι

Το σημείο που έκανε πρόβα ο Βούλγαρος και η τελευταία διαδρομή του Χ. Καλαντζάκη [βίντεο]


Ημέρα απολογίας, αύριο, Τετάρτη, ενώπιον των ανακριτικών αρχών, για το ζευγάρι που κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του άτυχου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

Σε βάρος του 37χρονου αστυνομικού έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ η γυναίκα του καρδιολόγου διώκεται για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Μέχρι την απολογία τους κρατούνται χωριστά, η γυναίκα στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης και ο άνδρας στον Άγιο Νικόλαο.

Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί και για την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού εφόσον προκύψει προφυλάκιση της μητέρας. Από τη  Σητεία όπου και μένει η μητέρα της 38χρονης, εμφανίζεται σοκαρισμένη από τη δολοφονία του γαμπρού της, τον οποίο περιγράφει με τα καλύτερα λόγια, ενώ σε δηλώσεις της αναφέρει πως ήταν ο Βούλγαρος ο οποίος έμπλεξε την κόρη της, παίρνοντας την απόφαση και σχεδιάζοντας τη δολοφονία.

Τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι τώρα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά και για τους δύο και φαίνεται πως το έγκλημα πάρα την άτυχη, για τους δράστες, κατάληξη, με τους δύο κυνηγούς να δίνουν πολύτιμες μαρτυρίες ήταν προετοιμασμένο και δεν έγινε εν ψυχρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο 37χρονος Βούλγαρος μάλιστα είχε κάνει την πρώτη απόπειρα δολοφονίας το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου. Τότε είχε ταξιδέψει οδικώς από τον Έβρο στην Κρήτη έχοντας μαζί του την καραμπίνα και το υπηρεσιακό του περίστροφο, είχε στήσει καρτέρι στο ίδιο σημείο, όμως για άγνωστο λόγο η δολοφονία δεν έγινε και ο Βούλγαρος επέστρεψε στην πατρίδα του, για να επιστρέψει μερικές μέρες μετά με τη γνωστή κατάληξη.

«Φεύγει τώρα. Είναι μόνος του στο αυτοκίνητο» φαίνεται να έγραψε η 38χρονη Βουλγάρα στον 37χρονο ομοεθνή εραστή της, στο τελευταίο SMS που του έστειλε λίγη ώρα πριν την δολοφονία του συζύγου της.

Όπως προκύπτει, η 38χρονη φαίνεται να μην είχε προλάβει να σβήσει τα μηνύματα από το κινητό της ενώ σε κάποιο από τα μηνύματα προς τον εραστή της φέρεται να είπε σύζυγός της σχεδίαζε να μεταβεί στο ιατρείο του, μαζί με τον αδερφό της, για κάποιες τεχνικές εργασίες.

«Μπορεί να χρειαστεί να το ακυρώσεις. Θα πάει με τον αδερφό μου, για να κάνουν δουλειές στο ιατρείο του. Θα σε πάρω να φύγεις. Αν χρειαστεί όμως, όχι» έγραφε στο προτελευταίο μήνυμά της.

Το βίντεο της τελευταίας διαδρομής:


Σχολίασε το
Στην κορυφή