Ιεράπετρα

Στα ίδια μέρη 55 χρόνια μετά, για τους απόφοιτους του τότε εξατάξιου της Ιεράπετρας


Κάθε χρόνο στις 16 Αυγούστου, οι σημερινοί 74χρονοι που αποφοίτησαν από το τότε εξατάξιο Γυμνάσιο της Ιεράπετρας, συναντιούνται και αναπολούν στιγμές του παρελθόντος.

Με ανάμικτα συναισθήματα, κυριαρχώντας πάντα το συναίσθημα της χαράς για τη συνάντηση, αφού κάποιοι εξ’ αυτών απουσιάζουν από την πόλη και βρίσκονται τον Αύγουστο για τις διακοπές τους, αλλά και καμιά φορά με το συναίσθημα της λύπης αφού κάποιοι για λόγους ανωτέρας βίας δε μπορούν να παραβρεθούν.

Έτσι έγινε και χθες το βράδυ σε εστιατόριο της κάτω παραλίας της Ιεράπετρας, στη συνάντηση των περίπου 20 συμμαθητών της δεκαετίας του ’50, και μέχρι σήμερα πολύ καλών φίλων. Ήταν μια βραδιά γεμάτη αναμνήσεις και νοσταλγίας εν μέσω συζητήσεων και αφηγήσεων μεταξύ τύρου και αχλαδίου.

Οι παλιοί συμμαθητές σε πείσμα των καιρών, συνεχίζουν να βρίσκονται και να ξαναθυμούνται τα αξέχαστα χρόνια του σχολείου που έζησαν και μάλιστα σε μια εποχή με ιδιαίτερες δυσκολίες, μέσα σε συνθήκες φτώχειας και κατοχής.

Παρ΄ όλ’ αυτά αυτή, η γενιά πρόκοψε με πολλούς να έχουν διαπρέψει στην επαγγελματική τους καριέρα, βάζοντας ο καθένας τη δική του σφραγίδα στη ζωή. Τώρα, συνταξιούχοι πια, απολαμβάνουν τη θαλπωρή της οικογένειας, των παιδιών και των εγγονιών τους, συνεχίζοντας να δείχνουν πάθος και όρεξη για τη ζωή. Στο κλείσιμο της βραδιάς ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 16 Αυγούστου του 2018, με την ευχή να είναι οι ίδιοι αλλά και ακόμη περισσότεροι παρόντες.


Σχολίασε το
Στην κορυφή