Αγροτικά

Στόχος για την Ιεράπετρα να γίνει η AgroExpo η μεγαλύτερη αγροτική έκθεση στα Βαλκάνια


Με βασικό μηνυμα και κοινό στόχο την καθιέρωση στην συνείδηση του αγροτικού κλάδου, τη διαρκή άνοδο και βελτίωση όλων των δομών και υπηρεσιών, ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Ιεράπετρα, από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμά Χαριτάκη, τον Δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη, και την αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγία Πετράκη για την 2η Αgro Expo που διοργανώνεται στην Ιεράπετρα από τις 26 μέχρι τις 28 Μαΐου.

Τα στοιχεία που έχουν προκύψει τόσο από την περσινή πρώτη διοργάνωση, όσο και από το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί μέχρι τώρα, τόσο από εκθέτες όσο και από χορηγούς, υπογραμμίζουν την επιτυχία και την καλή οργάνωση που υπάρχει ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χαριτάκης.

Οι φετινές συμμετοχές μέχρι τώρα είναι διπλάσιες απότι πέρυσι, με επιβεβαιωμένους συμμετέχοντες να είναι 60 και 54 εκθεσιακά περίπτερα (παγόδες). Διπλάσιος είναι και ο προϋπολογισμός για την φετινή διοργάνωση και φτάνει τις 80 με 90 χιλιάδες ευρώ. «Οι μισοί από όσους θα συμμετέχουν θα είναι εκτός Κρήτης, κάτι που δείχνει πως η Ιεράπετρα είναι στο επίκεντρο του αγροτικού κόσμου» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Χαριτάκης.

Για την προβολή της έκθεσης έχει προγραμματιστεί και ξεκινήσει διαφήμιση σε αγροτικές εφημερίδες, γίνεται προσπάθεια να υπάρξει κάλυψη από την ΕΡΤ και να κλειστούν συνεντεύξεις σε περιφερειακά μέσα στην Ελλάδα, ενώ έχει δημιουργηθεί και η ιστοσελίδα agroexpoierapetra.gr με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες για αυτούς που θέλουν να συμμετάσχουν.

Στην 2η ΑgroExpo το Μισεδάκειο θα χωριστεί σε τέσσερις ζώνες όπου θα συγκεντρωθούν οι διαφορετικοί εκθέτες( 1.Υπηρεσίες, 2. Γεωργικά Εφόδια, Μηχανήματα, Θερμοκηπιακός Εξοπλισμός, 3. Φυτώρια, Γεωργικά Φάρμακα, Λιπάσματα, Πολλαπλ.  Υλικό, 4. Μεταποίηση, Τυποποίηση, Αγροτικά Προϊόντα) θα στηθούν θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις,  και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης θα φροντίσει να παρουσιάσει τοπικές γεύσεις σε κοινό και εκθέτες.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται και στα επιχειρηματικά ραντεβού που προγραμματίζονται με συμμετοχές εμπόρων αγοραστών που εκπροσωπούν ένα πολύ μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής αγροτικής αγοράς. Παράλληλα, και με τη στήριξη του Δήμου Ιεράπετρας θα γίνουν δράσεις προώθησης αγροτικών προϊόντων, πολιτιστικές-καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ομιλίες και παρουσιάσεις.

«Στόχος η μόνιμη στέγαση στην ΑΓΡΕΞ για να γίνει η AgroExpo η μεγαλύτερη έκθεση των Βαλκανίων»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας σημείωσε την ανοδική πορεία που εμφανίζει μια νέα έκθεση, την ώρα που άλλες αγροτικές εκθέσεις  παρουσιάζουν πτώση. Όπως είπε προσωπικός του στόχος και κάτι που θα προσπαθήσει να υλοποιήσει είναι η μόνιμη μεταστέγαση της AgroExpo στον χώρο της πρώην ΑΓΡΕΞ μέσα σε ένα σύγχρονο πάρκο που θα φιλοξενεί πλήθος άλλων υποδομών, (παιδική χαρά, ανοιχτό γυμναστήριο κ.α)προσβάσιμες όλο τον χρόνο για την Ιεράπετρα. «Πρόκειται για ένα φιλόδοξο και δαπανηρό πλάνο, που απαιτεί χρόνο, μεγάλη προσπάθεια στήριξη από όλους τους φορείς για να μπορέσει να υλοποιηθεί.» τόνισε, ενώ ανέφερε πως μοναδικός στόχος για την AgroExpo πρέπει να είναι να γίνει η μεγαλύτερη αγροτική έκθεση των Βαλκανίων.

Η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, με τη σειρά της υπογράμμισε πως βασικό ζητούμενο είναι η καθιέρωση της έκθεσης ανά διετία ώστε να τονωθεί ο πολύ δυναμικός αγροτικός τομέας της Ιεράπετρας και τόνισε πως από την πλευρά της Περιφέρειας θα δοθεί η μέγιστη δυνατή βοήθεια.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολίασε το
Στην κορυφή