Αγροτικά

Με συνέχιση της απεργίας «απείλησε» η ΠΝΟ αν έφευγε το πλοίο


Άλλη μια νύχτα χωρίς αποτέλεσμα ήταν η χθεσινή στο λιμάνι του Ηρακλείου. Παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί τόσο από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου και τις Μινωικές Γραμμές για το δρομολόγιο που θα γινόταν αυτό δεν έγινε δυνατό αφού υπήρξαν πολύ μεγάλες αντιδράσεις από την ΠΝΟ.

Όπως λέει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σητείας, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, η ΠΝΟ μετά τη συνεδρίασή της στην οποία δεν πήρε απόφαση, ούτε λίγο ούτε πολύ, απείλησε με συνέχιση της απεργίας αν έφευγε χθες το πλοίο.

«Δεν περιμέναμε πως δεν θα έφευγε το πλοίο, είχαμε κάνει μια συμφωνία κυρίων, εμείς όσα είπαμε τα τηρήσαμε αυτοί όμως όχι. Στο τέλος είδαμε πάλι τα ίδια και τα ίδια, ο ένας να ρίχνει την ευθύνη στον άλλο και το πλοίο να μένει στο λιμάνι. Χθες βράδυ προδοθήκαμε. Είχε γίνει ένας τεράστιος αγώνας τις τελευταίες μέρες από όλους τους αγροτικούς φορείς και έπεσε στο κενό.»

Ο κ. Τσιφετάκης τόνισε πως το πρόβλημα δεν το δημιουργούν οι ναυτεργάτες αλλά 3-4 άτομα στο ΔΣ της ΠΝΟ γνωστοί εδώ και χρόνια που έχουν βάλει στο μάτι τους αγρότες της Κρήτης και τους χρησιμοποιούν όπως νομίζουν για τις απεργίες και τις διεκδικήσεις τους. Πλέον όπως είπε, αν η απεργία δεν λήξει το να κατέβουν όλοι οι αγρότες της Κρήτης στο λιμάνι για να πιέσουν θα πρέπει να είναι μονόδρομος.

Το πλοίο των Μινωικών παραμένει στο λιμάνι του Ηρακλείου, έχοντας γεμίσει εντελώς με φορτηγά και αναμένεται η νέα απόφαση που θα λάβει η ΠΝΟ σήμερα, Παρασκευή, για να φανούν οι εξελίξεις.

Από την πλευρά του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας ο Δ. Μαρκάκης τόνισε, πως για άλλη μια φορά οι αγροτικοί φορείς, το λιμεναρχείο και η εταιρία βρέθηκαν να τρώγονται μεταξύ τους χωρίς λόγο. Ο ένας έριχνε τις ευθύνες στον άλλο, όμως ήταν δεδομένο πως και η εταιρία ήθελε να γίνει το δρομολόγιο και ο Λιμενάρχης έκανε ότι μπορούσε για να το πετύχει χωρίς αποτέλεσμα.

Τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην ΠΝΟ κατατέθηκαν και έγινε δεκτή από τον Πρωτοδικείο Πειραία, και όπως λέει ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φαιστού στη 1 το μεσημερί θα γίνει η συζήτηση, χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει άμεση απόφαση λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας. Όπως λέει ο κ. Ορφανουδάκης ακόμα κι αν λήξει η απεργία η διαδικασία θα συνεχιστεί για να υπάρξει μια βάση και για επόμενες διεκδικήσεις στις επόμενες απεργίες.


Σχολίασε το
Στην κορυφή