Κρήτη

Συνέδριο για την στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας – «έξυπνης» εξειδίκευσης στην Κρήτη

Στην σύσταση επιτροπής που θα προετοιμάσει την οργάνωση ενός διευρυμένου συνεδρίου για την «έξυπνη» εξειδίκευση στις αρχές του 2017 προχωρά η Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την στήριξη κυρίως της νεανικής αλλά και της υφιστάμενης επιχειρηματικότητας. Το θέμα συζητήθηκε σήμερα σε σύσκεψη που συγκάλεσε στη Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Καινοτομίας Αντίπας Σηφάκης, με την συμμετοχή εκπροσώπων των Ερευνητικών-Επιστημονικών-Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του νησιού, του δήμου Ηρακλείου, Επιμελητηρίων, του συλλόγου  νεανικής επιχειρηματικότητας, αλλά και εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος enterprise+.

Σε σύντομη παρέμβαση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε, ότι, το ζητούμενο από τα προγράμματα «έξυπνης εξειδίκευσης» και νεανικής επιχειρηματικότητας, είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που θα επιφέρει οφέλη στην πραγματική οικονομία καθώς επίσης η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο νησί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Καινοτομίας Αντίπας Σηφάκης ανέφερε ότι, «Η Περιφέρεια Κρήτης σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία επιχειρεί να εντοπίσει τρόπους, πως θα συμβάλει στη δυνατότητα στήριξης-δημιουργίας επιχειρήσεων νεανικής μορφής αλλά και των υφιστάμενων επιχειρήσεων.  Σήμερα εξετάζουμε πως οι εμπλεκόμενες δομές της Κρήτης, θα μπορέσουν να συμβάλλουν περαιτέρω και να βοηθήσουν τους νέους επιχειρηματίες, τους υπάρχοντες επιχειρηματίες προσφέροντας τους γνώσεις, οικονομικά «εργαλεία» για να προχωρήσουν μπροστά αλλάζοντας την δυσμενή οικονομική πορεία».

Ο κ. Σηφάκης τόνισε ότι, «σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί μια επιτροπή που θα προετοιμάσει το συνέδριο που θα γίνει στις αρχές του 2017 με θέμα την «έξυπνη» εξειδίκευση σαν οδηγός της νεανικής επιχειρηματικότητας αλλά και της υφιστάμενης επιχειρηματικότητας».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης αρμόδιος για θέματα Προγραμματισμού – Οργάνωσης – Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Διαφάνειας επεσήμανε: «Ενώνουμε δυνάμεις με την Περιφέρεια Κρήτης για την επιχειρηματικότητα. Η Κρήτη έχει τα εφόδια τα «εργαλεία» που μπορούν να την καταστήσουν Περιφέρεια «πιλότο». Σήμερα βάζουμε τις βάσεις με κοινό βηματισμό, όλοι οι φορείς για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα για να δώσουμε προστιθέμενη αξία στα προϊόντα και στις υπηρεσίες μας, για να καταφέρουμε να κρατήσουμε το νεανικό μας κυρίως επιστημονικό δυναμικό στη χώρα μας».

Ο Διευθυντής του Επιστημονικού-Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης Αρτέμης Σαιτάκης τόνισε σε δηλώσεις του ότι,  «έχουμε παρά πολύ μεγάλη συμμετοχή σε δράσεις που σχετίζονται με την υποκίνηση, προώθηση υποστήριξη της επιχειρηματικότητας. Υλοποιούμε σήμερα δυο έργα τα οποία υποκινούν τους νέους να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση, να μάθουν πως θα το πράξουν και να τους βοηθήσουμε να βρούνε τους πόρους και τους ανθρώπους που θα στηρίξουν την υλοποίηση της επιχειρηματικότητας».

Στην σημερινή σύσκεψη στη Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχαν: οι εκπρόσωποι-εταίροι του Ευρωπαϊκού Προγράμματος enterprise+ από Ισπανία, Ουγγαρία, Γερμανία, Λιθουανία και Βουλγαρία, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Ραπτάκης, του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννης Φραγκιαδάκης, ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Κοπανάκης, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης, Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης, ο συνιδρυτής του συλλόγου  νεανικής επιχειρηματικότητας στη Κρήτη Θανάσης Παράσχος.

Σχολίασε το

| www.radiolasithi.gr-Ράδιο Λασίθι 92.3 |

Ενημερωτικό portal με έδρα την Ιεράπετρα Κρήτης, με νέα και ειδήσεις από το Λασίθι την Ελλάδα και τον Κόσμο.

smartphone300

Για το Ράδιο Λασίθι 92.3
O Σταθμός

Πρόγραμμα
Διαφημιστείτε
Αρχείο εκπομπών

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ράδιο Λασίθι 92.3
Καλημεράκη 29β – Ιεράπετρα
τηλ: 28420 89216-17
φαξ: 2842089218
sms: 6937489216
email γραμματείας: info@radiolasithi.gr
email ειδήσεων: news@radiolasithi.gr

mandess-logo400

Το νούμερο 1 μουσικό ραδιόφωνο στο νομό  Λασιθίου.

Μεταδίδει μόνο επιτυχίες από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Ακούστε εδώ

Στην κορυφή