Ιεράπετρα

Σύσκεψη για τη λειψυδρία στην Ιεράπετρα φέρνει σκέψεις για γεωτρήσεις ακόμα και μέσα στην πόλη


Σύσκεψη μεταξύ του προεδρού του ΤΟΕΒ, του προέδρου και αντιπροέδρου του Αγροτικού Συλλόγου του Δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου Α. Πανταζή, έγινε χθες για το θέμα της λειψυδρίας, τις μειωμένες ποσότητες στο φράγμα και τις όποιες ενέργειες μπορούν και πρέπει να γίνουν.

Όπως λέει ο αντιδήμαρχος αγροτικών Αργύρης Πανταζής στο Ράδιο Λασίθι, πρώτο ζητούμενο είναι η ολοκλήρωση όλων των ενεργειών για να προχωρήσει το έργο του προσαγωγού του Μύρτους και άλλων συμπληρωματικών έργων.

Στη συζήτηση που έγινε έγινε αναφορά στις 5 δεξαμενές που έχει κατασκευάσει ο Δήμος, απ’ τις οποίες κάποιες ήδη λειτουργούν, μια ξεκινά να λειτουργεί τις επόμενες μέρες και άλλη μια που θα ξεκινήσει να λειτουργεί τις επόμενες δύο εβδομάδες, όταν και θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για τα απαραίτητα αρδευτικά έργα.

Στόχος από την πλευρά του Δήμου είναι να γίνεται μια όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση του νερού που υπάρχει και για αυτό όπως λέει ο κ. Πανταζής, την τελευταία εβδομάδα αφαιρέθηκαν υδρόμετρα που δεν κατέγραφαν τις ποσότητες του νερού. Στόχος είναι να τηρηθεί στο έπακρον ο κανονισμός άρδευσης ώστε να μην γίνεται κακοδιαχείριση των υδάτων, παρά τις πολλές γκρίνιες.

Συζήτηση έγινε και για θέματα γεωτρήσεων και πηγαδιών που πρέπει είτε να επαναλειτουργήσουν είτε να κατασκευαστούν καινούρια, , συζητήθηκε  ακόμα και μέσα στην πόλη. Υπάρχει ένα σημείο κοντά στην Ελεούσα όπου βγάζει νερό όλο το χρόνο και προκαλέι προβλήματα σε συγκεκριμένα υπόγεια και θεμέλια σπιτιών. Όπως λέει ο κ. Πανταζής θα ερευνηθεί η περιοχή για να φανεί, τι είδους νερό είναι αυτό, από που πηγάζει και αν μπορεί να αρδευτεί.

Το μόνο δεδομένο που υπάρχει για φέτος είναι πως οι ποσότητες του νερού είναι μειωμένες, το φράγμα Μπραμιανών έχει 4 εκατ. κυβικά λιγότερα από πέρυσι και για αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή και οικονομία από όλους για φέτος.

Στη συζήτηση ακούστηκαν για άλλη μια φορά οι σκέψεις για έργα αφαλάτωσης του νερού, όπως όμως λέει ο κ. Πανταζής, τα έργα αυτά μπορεί να αποδίδουν όμως είναι χρονοβόρα και ενεργοβόρα, και είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουν να προχωρήσουν τέτοιες ενέργειες.


 

 

Σχολίασε το
Στην κορυφή