Κρήτη

Θραψανιώτης – Πλακιωτάκης: Ποιόν απάντησαν πως προτιμούν οι Λασιθιώτες σε δημοσκόπηση


Αποκαλυπτική και ενδιαφέρουσα στην εξαγωγή συμπερασμάτων για το πως κρίνουν οι Κρητικοί τόσο τους τοπικούς άρχοντες όσο και τους τοπικούς βουλευτές, πως αξιολογούν τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, αλλά πως βλέπουν τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, είναι η δημοσκόπηση του διενεργήθηκε από την Καπα Recearch για λογαριασμό του ekriti.gr και του Ράδιο Κρήτη.
Διενεργήθηκε από τις 13 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου σε 852 άτομα από όλη την Κρήτη, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, σε άνδρες και γυναίκες άνω των 17 ετών.
Σήμερα το ekriti.gr δημοσιεύει το πρώτο μέρος της έρευνας, που αφορά στην τοπική θεματολογία και αύριο Τρίτη 12/12 το δεύτερο μέρος την κεντρική πολιτική σκηνή.

Στο πρώτο ερώτημα αξιολογείται η ικανοποίηση από τη ζωή στην περιοχή κατοικίας, όπου πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες απαντούν θετικά ή μάλλον θετικά:

Στο ερώτημα για τα κυρίαρχα συναισθήματα τον τελευταίο καιρό, η ανασφάλεια και ο θυμός επικρατούν, με τρίτο όμως συναίσθημα την ελπίδα:

Στην ιεράρχηση των προβλημάτων οι Κρητικοί που ρωτήθηκαν απαντούν ως πρώτο το οδικό δίκτυο της περιοχής τους, ενώ η φτώχεια, η ανεργία, οι δομές υγείας και η διαφθορά, είναι στις πρώτες θέσεις:

Στο ερώτημα για τη δημοτικότητα του Περιφερειάρχη πάνω από τους μισούς αξιολογούν τον κ. Αρναουτάκη θετικά. Mάλιστα όπως σχολίασε στο Ράδιο Κρήτη ο διευθυντής της Καπα Research κ. Τάσος Γεωργιάδης, η δημοτικότητα του κ. Αρναουτάκη, ξεπερνά σε κάθε νομό της Κρήτης το 50%:

Πρωτιά για τον Γιάννη Πλακιωτάκη (ΝΔ) στο νομό Λασθίου έναντι του Μανώλη Θραψανιώτη (ΣΥΡΙΖΑ)


 

Σχολίασε το
Στην κορυφή