Ιεράπετρα

Θρήνος και στο Μύρτος όπου κατάγεται η γυναίκα του για τον θάνατο του Υποστράτηγου


Την Παρασκευή 21 Απριλίου θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία ο κρητικός Υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης που βρήκε τραγικό θάνατο στη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Ελασσόνα.

Η σορός του θα μεταφερθεί με στρατιωτικό αεροσκάφος C130 στο Ρέθυμνο προκειμένου ο υποστράτηγος να κηδευτεί στη γενέτειρά του.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή στις 18.00 το απόγευμα στο χωριό Ελεύθερνα.

Η οικογένεια του υποδιοικητή της Α Στρατιάς, Υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη, είναι συντετριμμένη. Η σύζυγός του είναι σε κατάσταση σοκ και η ψυχολογία της είναι ιδιαίτερα άσχημη, ενώ συγκλονισμένοι είναι και οι δυο γιοι τους.

Η γυναίκα του Υποστράτηγου κατάγεται μάλιστα από το Μύρτος, όπου η οικογένεια έχει σπίτι και έρχεται κάθε χρόνο για τις καλοκαιρινές της διακοπές και είναι γνωστοί σε πολλούς στο χωριό .

Τα «προφητικά λόγια» του Υποστρατήγου
«Η ασφάλεια του προσωπικού και ο μηδενισμός των κάθε μορφής και φύσεως ατυχημάτων θα πρέπει να αποτελέσει στόχο πρώτης προτεραιότητος. Είμαστε λίγοι. Ας μη γινόμαστε, χωρίς λόγο, λιγότεροι!»
Λόγια του Ιωάννη Τζανιδάκη, Υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς, ο οποίος έχασε χθες τη ζωή του μαζί με τρεις ακόμη αξιωματικούς στο στρατιωτικό δυστύχημα του Σαραντάπορου.
Πρόκειται για απόσπασμα από ομιλία του ως Ταξίαρχου κατά την ανάληψη καθηκόντων του, πριν από τρία χρόνια, στη Διοίκηση της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, τελετή που είχε και στιγμές συγκίνησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου 2014.

 

 

Σχολίασε το
Στην κορυφή