Κρήτη

Τι δείχνει το ημερολόγιο του κρητικού «Εσκομπάρ» για τα πάρτι κοκαϊνης στην Κρήτη

Mια πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση φανερώνει η δικογραφία της ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος για τον 42χρονο κρητικό «βαρόνο» της κοκαίνης. Εισήγαγε ποσότητες από την Ολλανδία και προμήθευε εμπόρους προς εξυπηρέτηση των δικών τους πελατολογίων σε Ηράκλειο, Μεσσαρά και Μάλια.

Κάποιες αποδείχτηκαν καλές «συνεργασίες» με τους εμπόρους να ζητούν και νέες παρτίδες, κάποιες άλλες διακόπηκαν πριν καλά-καλά ξεκινήσουν και άλλες συνέχιζαν μετά …δυσκολίας αφού οι δουλειές δεν πήγαιναν καλά.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση Αλβανού, ο οποίος φέρεται να παρήγγειλε στο «μεγάλο αφεντικό» κοκαίνη, αξίας σχεδόν 10.000 ευρώ.

Το εμπόρευμα παραδόθηκε, τα χρήματα εισπράχθηκαν, όμως λίγη ώρα μετά την συναλλαγή, ο Αλβανός άρχισε τα τηλέφωνα διαμαρτυρίας. Η κοκαϊνη που είχε προμηθευτεί ήταν σε σκόνη και όχι σε μορφή «βράχου», όπως είχαν συμφωνήσει. Δύο και πλέον ημέρες ο Αλβανός «κυνηγούσε» στα τηλέφωνα τον 42χρονο να του επιστρέψει το «πράμα» και να πάρει πίσω τα χρήματα του. «Τρελάθηκε» ο 42χρονος, ο οποίος φέρεται να έχασε τον έλεγχο στο τηλέφωνο και προς στιγμήν ξέχασε και τους κανόνες ασφαλείας και την συνθηματολογία.

Σε άλλη περίπτωση προμηθευτή στην Μεσσαρά, αναφέρεται ότι το εμπόρευμα δεν  «κινείται» παρά το γεγονός ότι τις ημέρες εκείνες βρισκόταν σε εξέλιξη το φεστιβάλ των Ματάλων. Ο τοπικός έμπορος δυσκολεύεται να εξοφλήσει τον 42χρονο και του προτείνει να του μεταβιβάσει την κυριότητα του οχήματος του ως εγγύηση για την οφειλή. Ο τελευταίος δεν δέχεται την πρόταση και αφήνει σε εκκρεμότητα την συζήτηση.

Σοκαριστικά είναι τα συμπεράσματα των αστυνομικών με βάση το περιεχόμενο των επισυνδέσεων για το ρόλο που φέρονται να διαδραμάτιζαν η σύζυγος του 42χρονου και ο 15χρονος γιος τους. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στον ανήλικο, ο πατέρας φέρεται να τον είχε ρίξει στα …βαθειά. Περιγράφονται καταστάσεις που προκαλούν ανατριχίλα.

Σύμφωνα με την δικογραφία, το έναυσμα για να ζητηθεί η άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και να αναλάβει τις έρευνες η Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος δόθηκε μετά από ένα τηλεφώνημα στην Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου. Το τηλεφώνημα αυτό έγινε στις 6 Μαϊου με τον άγνωστο άνδρα να εκφράζει την έντονη ενόχληση του για την …απαθή στάση της Αστυνομίας στην δράση του 42χρονου αλλά και της συζύγου του. «Κάντε κάτι επιτέλους να ξεβρομίσει το Ηράκλειο από τους εμπόρους ναρκωτικών. Γιατί δεν πιάνεται τον μεγαλύτερο έμπορο της κόκας στο Ηράκλειο;» φέρεται να είπε σε έντονο ύφος. Στην δικογραφία αναφέρεται ότι ο άνδρας αυτός με την κρητική προφορά έδωσε στον αστυνομικό με τον οποίο συνομιλούσε τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούσε το ζευγάρι.

πηγή: cretalive.gr

Σχολίασε το

| www.radiolasithi.gr-Ράδιο Λασίθι 92.3 |

Ενημερωτικό portal με έδρα την Ιεράπετρα Κρήτης, με νέα και ειδήσεις από το Λασίθι την Ελλάδα και τον Κόσμο.

smartphone300

Για το Ράδιο Λασίθι 92.3
O Σταθμός

Πρόγραμμα
Διαφημιστείτε
Αρχείο εκπομπών

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ράδιο Λασίθι 92.3
Καλημεράκη 29β – Ιεράπετρα
τηλ: 28420 89216-17
φαξ: 2842089218
sms: 6937489216
email γραμματείας: info@radiolasithi.gr
email ειδήσεων: news@radiolasithi.gr

mandess-logo400

Το νούμερο 1 μουσικό ραδιόφωνο στο νομό  Λασιθίου.

Μεταδίδει μόνο επιτυχίες από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Ακούστε εδώ

Στην κορυφή