Ιεράπετρα

Τι γίνεται με τα σπιτάκια για τα αδέσποτα που τοποθετήθηκαν στην Ιεράπετρα


Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε από τότε που τοποθετήθηκαν οι 7 σταθμοί φροντίδας για τα αδέσποτα ζώα σε διάφορα σημεία της Ιεράπετρας σε μια πρωτοβουλία που, όπως αποδεικνύεται μέχρι και σήμερα, δεν λειτούργησε όπως έπρεπε και πλέον κάποια πράγματα φαίνεται πως θα αλλάξουν.

Τα σπιτάκια είχαν κατασκευαστεί και τοποθετηθεί μετά από πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας Ierapetra V2, με σκοπό να συντηρούνται και να τροφοδοτούνται από τον Φιλοζωικό Σύλλογο της Ιεράπετρας. Έτσι, μετά από πολλές δυσκολίες και διαφωνίες, η τοποθέτησή τους εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, τοποθετήθηκαν, όμως λίγο μετά, ο φιλοζωικός σύλλογος της Ιεράπετρας πρακτικά διαλύθηκε, και έτσι τα σπιτάκια έμειναν μόνα τους, χωρίς συστηματική και οργανωμένη φροντίδα και περιποίηση, και έτσι παραμένουν μέχρι και σήμερα.

Τα παράπονα για την κακή κατάσταση που βρίσκονται τα  σπιτάκια δεν έχουν λείψει και έτσι πλέον αναζητείται μια λύση. Η ομάδα Ιerapetra V2 τόνισε στο Ράδιο Λασίθι, πως τα σπιτάκια δεν μπορούν να παραμείνουν στην κατάσταση αυτή και υπάρχει η σκέψη να ανακληθεί η παραχώρησή τους προς τον Δήμο ώστε να δωριστούν, είτε στο καταφύγιο αδεσπότων του Τάκη Προεστάκη, είτε σε κάποιο άλλο καταφύγιο που λειτουργεί στην Κρήτη, ώστε να πιάσουν τόπο.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα Αργύρης Πανταζής, μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για το θέμα και όπως είπε σύντομα πρόκειται να βρεθεί λύση για το θέμα, όχι με την απομάκρυνση των σταθμών αλλά με το να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι που θα αναλάβουν να φροντίζουν τα σπιτάκια. Ο ίδιος τόνισε, πως το θέμα έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Αδέσποτων ζώων την επόμενη εβδομάδα, με σκοπό, να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι ώστε να αναλάβουν την φροντίδα των σταθμών. Αυτή τη φορά όπως λέει ο κ. Πανταζής, στόχος είναι στο νέο σχεδιασμό να αναλάβουν ονομαστικά κάποιοι, εφόσον βρεθούν, την ευθύνη για τη συντήρηση, ώστε να μην επαναλφθεί η κατάσταση που υπάρχει μέχρι και σήμερα. Ο κ. Πανταζής ανέφερε πως από πλευράς Δήμου θα δοθούν αυξημένες ποσότητες τροφών, αλλά θα γίνουν και κάποιες απαραίτητες επισκευές στα σπιτάκια.

Aκούστε αναλυτικά:


Σχολίασε το
Στην κορυφή