Κρήτη

Με τη συμμετοχή του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη το 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας στα Χανιά

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, ΠΕ Χανίων και την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων θα πραγματοποιηθεί το 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας στα Χανιά στις 4-5-6 Νοεμβρίου στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου MINOA PALACE στο Πλατανιά. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν περισσότεροι από 600 σύνεδροι, και βασικός στόχος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας είναι η προώθηση της μαθηματικής σκέψης στους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μάλιστα στο συνέδριο θα συμμετέχει ο διακεκριμένος καθηγητής με καταγωγή από την Κρήτη, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, αναπληρωτής καθηγητής στο MIT στο τμήμα ηλεκτρολόγων-μηχανικών υπολογιστικής σκέψης.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο πρόεδρος του παραρτήματος Ηρακλείου της Μαθηματικής Εταιρείας Ανδρέας Βαρβεράκης παρουσίασαν τους στόχους αλλά και το πρόγραμμα του συνεδρίου.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτης Σημανδηράκης ανέφερε: «Είναι μεγάλη συνδιοργάνωση όπου θα συμμετέχουν περισσότεροι από 600 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα. Θα έχουμε τη ξεχωριστή χαρά και τιμή να παραβρεθεί ο διακεκριμένος καθηγητής με καταγωγή από την Κρήτη, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, αναπληρωτής καθηγητής στο MIT στο τμήμα ηλεκτρολόγων-μηχανικών υπολογιστικής σκέψης. Θα υπάρξουν παράλληλες δράσεις εκπαιδευτικές, μαθηματικοί που θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια με την παρουσία μαθητών. Ως Περιφέρεια Κρήτης προσπαθούμε να διατηρούμε εξαιρετική σχέση με την Μαθηματική Εταιρεία και τα παραρτήματα, και στην κατεύθυνση αυτή σχεδιάζουμε θερινά σχολεία μαθηματικών τα οποία θα γίνουν σε διάφορες περιοχές της Κρήτης από το Καλοκαίρι του 2017 και αυτό για να δείξουμε ότι θα Μαθηματικά είναι  τρόπος σκέψης που είναι απαραίτητος και είναι πολύ σημαντικό οι μαθητές μας να μυούνται από νωρίς στη Μαθηματική σκέψη».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του παραρτήματος Ηρακλείου της Μαθηματικής Εταιρείας Ανδρέας Βαρβεράκης επεσήμανε:

«Το συνέδριο πραγματοποιείται για 2η φορά στη Κρήτη, ενώ πριν από 21 χρόνια είχε γίνει στο Ηράκλειο. Στόχος του συνεδρίου η προώθηση της μαθηματικής παιδείας-σκέψης. Η μαθηματική εταιρεία προωθεί την μαθηματική σκέψη και στον τομέα της δευτεροβάθμια-πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και γενικότερα στη κοινωνία».

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα

Σχολίασε το

| www.radiolasithi.gr-Ράδιο Λασίθι 92.3 |

Ενημερωτικό portal με έδρα την Ιεράπετρα Κρήτης, με νέα και ειδήσεις από το Λασίθι την Ελλάδα και τον Κόσμο.

smartphone300

Για το Ράδιο Λασίθι 92.3
O Σταθμός

Πρόγραμμα
Διαφημιστείτε
Αρχείο εκπομπών

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ράδιο Λασίθι 92.3
Καλημεράκη 29β – Ιεράπετρα
τηλ: 28420 89216-17
φαξ: 2842089218
sms: 6937489216
email γραμματείας: info@radiolasithi.gr
email ειδήσεων: news@radiolasithi.gr

mandess-logo400

Το νούμερο 1 μουσικό ραδιόφωνο στο νομό  Λασιθίου.

Μεταδίδει μόνο επιτυχίες από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Ακούστε εδώ

Στην κορυφή