Ελλάδα

Βόμβα εξερράγη στα γραφεία της Eurobank στο κέντρο της Αθήνας


Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη έξω από τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου για την ύπαρξη βόμβας σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Σανταρόζα. Το τετράγωνο αποκλείστηκε έγκαιρα, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου από την διασταύρωσή της με την οδό Αιόλου και στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Χαριλάου Τρικούπη. Από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 22.38 δεν σημειώθηκε τραυματισμός.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου για την ύπαρξη βόμβας σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Σανταρόζα 7.

Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, που διαπίστωσε ότι στην είσοδο της τράπεζας υπήρχε μία τσάντα.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ήταν ισχυρός και η έκρηξη ακούστηκε σε μεγάλη απόσταση, ενώ έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές στην πρόσοψη των γραφείων της τράπεζας και στα γύρω κτήρια.

Η περιοχή παρέμενε αποκλεισμένη, ενώ έρευνα διεξάγει η αστυνομία. Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ έχουν μπει οι κάμερες τόσο από την τράπεζα όσο και από παρακείμενα κτήρια. Ο αποκλεισμός των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου αναμένεται να διαρκέσει αρκετή ώρα.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα.


 

Σχολίασε το
Στην κορυφή