Αγροτικά

Ζητούν πλοίο, κλείνουν τον κόμβο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου αν συνεχιστεί η απεργία της ΠΝΟ


Μέσα σε ένα φορτισμένο κλίμα και με βασικό στόχο να παρθεί μια δυναμική απόφαση κινητοποίησης που θα προκαλέσει περισσότερο την πολιτική ηγεσία και λιγότερο τους ναυτεργάτες της ΠΝΟ, συνεδρίασε ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας και ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Γουλιδάκης, δημοτικοί σύμβουλοι και αγρότες της περιοχής.

Η προγραμματισμένη για την Τετάρτη απεργία της ΠΝΟ φέρνει για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της συζήτησης τον ανεφάρμοστο διαχρονικά νόμο που προβλέπει την δρομολόγηση του πλοίου ασφαλείας και το πως το Υπουργείο Ναυτιλίας θα πιεστεί στην κατεύθυνση εφαρμογής ή και τροποποίησής του εφόσον είναι απαραίτητο.

Οι περισσότερες προτάσεις που ακούστηκαν είχαν να κάνουν με κάποια άμεση μορφή κινητοποίησης, ενώ υπήρξαν αιτήματα και για προσπάθεια δρομολόγησης πλοίου ξένων συμφερόντων, αλλά και συνάντησης με τον Υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου κ. Μιχαλάκης ανέφερε πως το βάρος πρέπει να πέσει πάνω στον Περιφερειάρχη ώστε να ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό ενώ ο Δήμαρχος Θεοδόσης Καλαντζάκης επέμεινε στη θέση του την οποία είχε εκφράσει και το πρωί στο Ράδιο Λασίθι για μια μαζική κινητοποίηση των αγροτών όλης της Κρήτης στο λιμάνι του Ηρακλείου πριν την απεργία.

Ο χρόνος και το μέρος της κινητοποίησης ήταν κάτι που απασχόλησε ιδιαίτερα με κάποιους να προτείνουν η κινητοποίηση να μην γίνει πριν την απεργία ενώ υπήρξε και η πρόταση αντί για το λιμάνι η κινητοποίηση να γίνει στο αεροδρόμιο, είτε συμβολικά είτε και με πραγματικό αποκλεισμό.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Γουλιδάκης υποστήριξε πως μια κινητοποίηση στο λιμάνι θα δυναμίτιζε το κλίμα με τους ναυτεργάτες προτείνοντας και εκείνος την κινητοποίηση στο αεροδρόμιο, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χανιωτάκης τόνισε πως ανεξάρτητα απ’ το ποια απόφαση θα παρθεί, θα πρέπει να έχει στήριξη και από τους άλλους συλλόγους της Κρήτης και να υπάρξει σωστή οργάνωση και συμμετοχή του κόσμου.

Τελικά λίγο μετά τις 10 το βράδυ, η απόφαση που πάρθηκε ήταν αρχικά να ζητηθεί συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης με την παρουσία του Λιμενάρχη Ηρακλείου την Τετάρτη το μεσημέρι, με σκοπό να ζητηθεί η δρομολόγηση πλοίου μεταφοράς ευπαθών προϊόντων εναλλάξ από το Ηράκλειο και τα Χανιά.

Στη συνέχεια και εφόσον η απόφαση των ναυτεργατών της ΠΝΟ είναι συνέχιση της απεργίας και μετά την Τετάρτη, απόφαση για αποκλεισμό του κόμβου στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και από κει και πέρα θα συναποφασιστεί η συνέχεια με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ακόμα και για αποκλεισμό του αεροδρομίου.

 

.

.


Σχολίασε το
Στην κορυφή