Ιεράπετρα

Επιστολή στους βουλευτές του Λασιθίου από τον Αγροτικό Σύλλογο για την εφαρμογή του νόμου για το πλοίο ασφαλέιας


Επιστολή προς τους βουλευτές τους Λασιθίου κ. Ε. Θραψανιώτη και Ι. Πλακιωτάκη στέλνει ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, παραθέτοντας στοιχεία για την αγροτική παραγωγή και ζητώντας την εφαρμογή του νόμου για το πλοίο ασφαλείας. Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα στο Ράδιο Λασίθι, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μιχαλάκης, ανάλογη επιστολή έχει σταλεί από χθες και στους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας.

Διαβάστε αναλυτικά:

Θέμα : Κλιμάκωση της απεργίας της ΠΝΟ στις 02/12/2016.

Η 48ωρη απεργία της ΠΝΟ με προοπτική  κλιμάκωσης θα είναι ταφόπλακα παραγωγών εκτός  εποχής αγροτικών προϊόντων της ΚΡΗΤΗΣ.

  • Γνωρίζετε ότι ο δήμος Ιεράπετρας έχει περίπου 16.000 στρέμματα θερμοκηπιακών καλλιεργειών.
  • Γνωρίζετε ότι όλα τα θερμοκήπια είναι σε περίοδο συγκομιδής.
  • Γνωρίζετε ότι οι παραγωγοί επιβιώνουν οριακά λόγω υψηλού κόστους παραγωγής και εξουθενωτικού ανταγωνισμού.
  • Γνωρίζετε ότι οι καλλιεργητές προσπαθούν πλέον να καλύψουν το κόστος και όχι να έχουν κέρδος, ενώ είναι  χρεωμένοι σε ιδιώτες και τράπεζες.
  • Γνωρίζετε ότι ο υψηλός και δυσβάστακτος Φ.Π.Α,  η προκαταβολή φόρου και η υψηλή φορολόγηση δεν αφήνουν περιθώρια για επιβίωση.

Σ’ αυτά και πολλά άλλα οι παραγωγοί προσπαθούν να ανταποκριθούν με αβέβαιη την επόμενη μέρα. Τώρα έρχεται η 48ωρη  απεργία της Π.Ν.Ο, με προοπτική κλιμάκωσης.  Έχετε χρέος και ευθύνη να ζητήσετε άμεσα από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας  να εφαρμοστεί το άρθρο 25 του νόμου 4256/2014   το οποίο αναφέρει σαφώς ότι: Για τη διασφάλιση της συνοχής του νησιωτικού χώρου και της εδαφικής συνέχειας της χώρας, όταν διακόπτεται η τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των ηπειρωτικών λιμένων και των νησιών, για λόγους οι οποίοι δεν οφείλονται σε ανωτέρα βία ή απαγόρευση απόπλου, εφαρμόζεται πρόγραμμα δρομολογίων έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας.

Σας καλούμε να παρέμβετε για την άμεση εφαρμογή του Νόμου και την επίλυση του προβλήματος που αφορά άμεσα την κοινωνία της Ιεράπετρας.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Πρόεδρος Γενικός Γραμματέας

Εμμανουήλ Στ. Μιχαλάκης       Αικατερίνη Τσικαλουδάκη


 

 

Σχολίασε το
Στην κορυφή