Ιεράπετρα

Αυξημένες επισκέψεις το Πάσχα, αύξηση και στις κρατήσεις στην Ιεράπετρα


Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μέχρι τώρα στοιχεία για τον τουρισμό στην Ιεράπετρα με τα στοιχεία να δείχνουν πως τόσο κατά την περίοδο του Πάσχα που πέρασε αλλά και η καλοκαιρινή περίοδος που έχει σχεδόν ξεκινήσει οι επισκέπτες είναι αυξημένοι σε σχέση με τις περασμένες χρονιάς.

Οι καλές προβλέψεις για τον τουρισμό που υπάρχουν για όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Κρήτη φαίνεται να επιβεβαιώνονται και σε τοπικό επίπεδο αναφέρει ο ταμίας του Συλλόγου Ξενοδόχων Νοτιοανατολικής Κρήτης, Γιώργος Χατζάκης, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Λασίθι.

Όπως λέει, στην περιοχή της Ιεράπετρας δεν έχουν ανοίξει ακόμα όλα τα ξενοδοχεία για να φανεί η δυναμική που υπάρχει, όμως λόγω του ότι συνέπεσε το Ορθόδοξο με το Καθολικό Πάσχα, υπήρξε όντως μια σημαντική αύξηση στους τουρίστες σε όσους ήταν ανοιχτά, ενώ ανεβασμένη ήταν και η η κίνηση από τους «εσωτερικούς» τουρίστες ειδικά το τετραήμερο της Ανάστασης.

Αυξημένες είναι οι προκρατήσεις επισκεπτών στα περισσότερα ξενοδοχεία και για το καλοκαίρι, και όπως λέει ο κ. Χατζάκης, αυτό που μένει να φανεί είναι αν αυτή η αύξηση θα μεταφραστεί σε μεγαλύτερα έσοδα και εισπράξεις.

Η Ιεράπετρα, όπως λέει ο ίδιος, αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται υπολογίσιμος τουριστικός προορισμός και βασικός λόγος για αυτό είναι πως το επίπεδο των παροχών και των υπηρεσίων είναι καλύτερο από άλλες περιοχές της Κρήτης που είναι πολύ περισσότερος ανεπτυγμένες τουριστικά, και αυτό σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές, δίνουν ενα πλεονέκτημα στην περιοχή αφού δημιουργεί ικανοποιημένους επισκέπτες οι οποίοι μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και σε άλλους.

Ένα απ’ τα ζητούμενα του τουρισμού στην Ιεράπετρα είναι και το επίπεδο της ενημέρωσης που λαμβάνουν οι επισκέπτες και εκεί, όπως λέει ο κ. Χατζάκης μειονεκτεί η Ιεράπετρα. Από την πλευρά του Δήμου υπάρχουν κάποιες πρωτοβουλίες με τον χάρτη που δημιουργήθηκε πέρυσι και τον τουριστικό οδηγό που ετοιμάζεται φέτος, ενώ από την πλευρά του Συλλόγου Ξενοδόχων έχει γίνει μια πρόταση προς το BIC Κρήτης για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού οδηγού σε μορφή εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, και είναι κάτι που σχεδιάζεται για να υλοποιηθεί στο μέλλον.


 

Σχολίασε το
Στην κορυφή