Ιεράπετρα

Αναμονή,με τεντωμένα νεύρα, μέχρι την Παρασκευή για την απεργία της ΠΝΟ


Για άλλη μια φορά εν αναμονή εξελίξεων είναι όλος ο αγροτικός κόσμος της Ιεράπετρας στο άκουσμα μιας ακόμα απεργίας από την ΠΝΟ, για την οποία υπάρχουν οι λόγοι πέρα από την ίδια την ανακοίνωση των ναυτεργατών ότι μπορεί να παραταθεί μέχρι και την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή κάτι που θα γίνει την Δευτέρα ή την Τρίτη.

Οι πρώτες κινήσεις έχουν γίνει από  τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, και με το άκουσμα της είδησης της απεργίας και σε συνεννόηση με τον Αγροτικό Σύλλογο Σητείας, ζήτησε να συναντηθεί με τον Υπουργό Ναυτιλίας, αλλά και με αρμόδιο γγ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως είπε ο κ. Μιχαλάκης στο Ράδιο Λασίθι, εκτίμηση δική του είναι πως η απεργία θα παραταθεί, και με δεδομένη την προηγούμενη εμπειρία χρειάζονται άμεσες ενέργειες από όλους για την εύρεση μιας λύσης μέσω της εφαρμογής της νομοθεσίας για το πλοίο ασφαλείας ώστε να διακινηθούν τα ευπαθή προϊόντα.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα αγροτικά θέματα του Δήμου Ιεράπετρας Αργύρης Πανταζής, τόνισε πως αν και τα σενάρια των απεργιών είναι γνωστά, θα πρέπει να υπάρχει υπομονή μέχρι να φανεί την Παρασκευή αν θα παραταθεί η απεργία, καλώντας όλο τον αγροτικό κόσμο να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του όπως κάθε μέρα.

Στην περίπτωση αυτή οι ενέργειες θα είναι άμεσες για επαφές με το Υπουργείο, την Περιφέρεια και τους ναυτεργάτες, κάλεσε όμως τον Περιφερειάρχη να αναλάβει άμεσα δράση και να επικοινωνήσει απευθείας με τον Πρωθυπουργό ώστε να δρομολογήσει αν είναι δυνατό τις εξελίξεις. Τόνισε επίσης πως είναι γνωστή σε όλους τους αρμόδιους η πρόταση που έχει κάνει η Επιτροπή Αγροτικών Θεμάτων για την αλλαγή της νομοθεσίας για πιο γρήγορη εφαρμογή του νόμου του πλοίου ασφαλείας και αυτό είναι κάτι που θα τεθεί ξανά ως αίτημα, αν υπάρξει ανάγκη.

Από πλευράς Περιφέρειας, ο σύμβουλος Γιάννης Γουλιδάκης, ανέφερε πως για την ώρα, σε θεσμικό επίπεδο τίποτα δεν μπορεί να γίνει αφού η απεργία έχει προκηρυχθεί για μια μέρα μόνο, όμως ο Περιφερειάρχης όταν χρειαστεί, όπως έχει ξαναγίνει, θα πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για εύρεση λύσης, παρά τις κακές εμπειρίες των προηγούμενων προσπαθειών. Ο ίδιος ανέφερε πως η πολιτική συγκυρία με κρίσιμα εθνικά θέματα σε εξέλιξη, την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που έχει επίσης σχεδιασμό για τις απεργίες που έχει φέρει αντιδράσεις δεν ευνοεί, ώστε να ασχοληθεί η κυβέρνηση με το θέμα των απεργιών των ναυτεργατών.


 

 

Σχολίασε το
Στην κορυφή