Αγροτικά

Αποστόλου: 1,1 δισ. ευρώ θα πάρουν οι αγρότες ως το τέλος του χρόνου

Περισσότερα από 2 δις ευρώ θα έχουν μπει συνολικά ως το τέλος του χρόνου στους λογαριασμούς των αγροτών, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Μιλώντας ο Κωνσταντίνος Τσιάρας, βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ σημείωσε πως περισσότεροι από 50.000 δικαιούχοι δεν πήραν το 70% της ενιαίας ενίσχυσης, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Σημείωσε πως οι αγρότες αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες ρευστότητας και ζήτησε να πληροφορηθεί πως σχεδιάζει η κυβέρνηση να επιλύσει το πρόβλημα.

Ο  υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου. Εξήγησε δε ότι υπάρχουν αγρότες που βγήκαν εκτός συστήματος, είτε γιατί δεν πληρούσαν τον ορισμό του ενεργού αγρότη ή ακόμη και γιατί ήταν ενταγμένοι σε άλλα καθεστώτα ενισχύσεων.

Συμπλήρωσε ωστόσο πως 66.500 αγρότες που δεν πληρώθηκαν μέχρι σήμερα είναι γιατί το ποσό, που δικαιούνταν ήταν κάτω  των 250 ευρώ και θα μπει στην επόμενη πληρωμή σημειώνοντας πως ως το τέλος του χρόνου θα έχουν πληρωθεί και άλλα καθεστώτα ενίσχυσης.

Ειδικότερα ο κ. Αποστόλου σημείωσε η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει ως το τέλος του χρόνου 1,1 δις ευρώ, το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης, την πράσινη ενίσχυση, την ενίσχυση για τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα, θα γίνουν πληρωμές συνδεδεμένες αλλά και κάποιες άλλες πληρωμές που έχουν καθυστερήσει, δίχως να διευκρινίσει, όμως, ποιες θα είναι αυτές.

Σχολίασε το

| www.radiolasithi.gr-Ράδιο Λασίθι 92.3 |

Ενημερωτικό portal με έδρα την Ιεράπετρα Κρήτης, με νέα και ειδήσεις από το Λασίθι την Ελλάδα και τον Κόσμο.

smartphone300

Για το Ράδιο Λασίθι 92.3
O Σταθμός

Πρόγραμμα
Διαφημιστείτε
Αρχείο εκπομπών

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ράδιο Λασίθι 92.3
Καλημεράκη 29β – Ιεράπετρα
τηλ: 28420 89216-17
φαξ: 2842089218
sms: 6937489216
email γραμματείας: info@radiolasithi.gr
email ειδήσεων: news@radiolasithi.gr

mandess-logo400

Το νούμερο 1 μουσικό ραδιόφωνο στο νομό  Λασιθίου.

Μεταδίδει μόνο επιτυχίες από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Ακούστε εδώ

Στην κορυφή