Ιεράπετρα

Bγήκαν ράντζα στην Παθολογική στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας


Πέντε ασθενείς σε ράντζα βρίσκονται σήμερα στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας με την κατάσταση να είναι ασφυκτική όπως αναφέρει μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Α. Τσικαλουδάκης.

Ο κ. Τσικαλουδάκης ρίχνει όλες τις ευθύνες για την κατάσταση συνολικά στην διοίκηση των Νοσοκομείων του Λασιθίου για την «απαράδεκτη» διαχείριση που έχει γίνει, τονίζοντας πως αν σήμερα προκύψει κάποιο σοβαρό περιστατικό στην Ιεράπετρα, θα χρειαστέι να νοσηλευτεί στο Ρέθυμνο, αφού όλα τα κοντινά Νοσοκομεία είναι γεμάτα.

Ο κ. Τσικαλουδάκης τόνισε πως παρά την από κοινού ακύρωση της επίσκεψης στο Υπουργέιο Υγείας, κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο είναι απαραίτητο να γίνουν αφού οι υποσχέσεις που δόθηκαν από την Διοικητρια της 7ης ΥΠΕ δεν έχουν φέρει αποτελέσματα. Για τον Παθολόγο που έρχεται από τον Άγιο Νικόλαο, ανέφερε πως έχει κάνει λίγες εφημερίες, αλλά έτσι όπως έχει φτιαχτεί το πρόγραμμα δεν μπορεί να κάνει και περισσότερες. Ο ίδιος όπως είπε θα αναγκαστεί να καταγγείλει στην Αστυνομία και τον Εισαγγελέα την κατάσταση.

Από την πλευρά της η διοικήτρια των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου, παραδέχθηκε τη δύσκολη κατάσταση που υπάρχει με τα ράντζα, και ανέφερε πως η προσπάθεια που γίνεται για την κάλυψη των εφημεριών γίνεται σε επίπεδο νομού με στόχο να καλύπτονται τα κενά από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο. Αυτό έχει γίνει, όπως είπε με τον Παθολόγο που έρχεται από τον Άγιο Νικόλαο στην Ιεράπετρα, αλλά και με Ορθοπεδικό από την Ιεράπετρα που καλύπτει εφημερίες στον Άγιο Νικόλαο επειδή έχει προκύψει κενό λόγω συνταξιοδότησης. Τόνισε επίσης, πως τα Νοσοκομεία του Λασιθίου αναμένεται να ενισχυθούν σημαντικά το επόμενο διάστημα αφού θα έρθουν 13 γιατροί στον Άγιο Νικόλαο, 5 στην Ιεράπετρα και 4 στη Σητεία.


Σχολίασε το
Στην κορυφή