Κρήτη

Bίντεο από το Festos Palace την ώρα της πρόσκρουσης – Αναχωρεί από το λιμάνι του Ηρακλείου


Όλη τη νύχτα μέσα στο πλοίο αναγκάστηκαν να περάσουν οι 280 επιβάτες του Φεστός Παλάς το οποίο προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού του Ηρακλείου στην πλώρη και την πρύμνη την ώρα που αναχωρούσε για το προγραμματισμένο δρομολόγιο προς Πειραιά.

Οι άνεμοι εκείνη την ώρα ήταν πάρα πολύ ισχυροί και παρά τις προσπάθειες που έγιναν με ρυμουλκό, το πλοίο δεν κατάφερε να το ξεκολλήσει από τον προβλήτα.

Aναγνώστης του radiolasithi.gr που είναι και ένας από τους επιβάτες του πλοίου μας αναφέρει πως η πρόσκρουση δεν ήταν δυνατή στον προβλήτα, όμως οι άνεμοι πάρα πολύ ισχυροί εκείνη την ώρα.

Τελικά, μετά και τους απαραίτητους ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε πως το πλοίο δεν παρουσιάζει πρόβλημα και πλέον εδώ και λίγη ώρα οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί πως το δρομολόγιο θα ξεκινήσει άμεσα.

Δείτε το βίντεο:

 

H ανακοίνωση των Μινωικών Γραμμών

Από το Γραφείο Τύπου των Μινωικών Γραμμών ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018, το βράδυ, το πλοίο H/S/F FESTOS PALACE, κατά τη διάρκεια των χειρισμών του απόπλου για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του από το λιμάνι του Ηρακλείου, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην περιοχή, προσέκρουσε στην προβλήτα ελαφρά με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές ζημιές στο εξωτερικό περίβλημα του πλοίου.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κανονισμών ασφαλείας και ασφαλούς διαχείρισης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και του νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, το H/S/F FESTOS PALACE παρέμεινε στο λιμάνι του Ηρακλείου και μετά την επιθεώρησή του κρίθηκε απολύτως αξιόπλοο και αναχώρησε σήμερα το πρωί για το λιμάνι του Πειραιά.

Όλοι οι επιβαίνοντες διανυκτέρευσαν στο πλοίο, είναι ασφαλείς και πολύ καλά στην υγεία τους.  

Το προκαθορισμένο για σήμερα δρομολόγιό του από το λιμάνι του Πειραιά θα πραγματοποιηθεί κανονικά, με ώρα αναχώρησης στις 21:00.

.


Σχολίασε το
Στην κορυφή