Λασίθι

Χειρούργησαν νεαρό γύπα που είχε τραυματιστεί βαριά

Οι εθελοντές του Ελληνικού Κέντρου Περίθλαψης Άγριων Ζώων, παρέλαβαν το περασμένο Σάββατο  ένα Όρνιο από το Σίσι στον Ν. Λασιθίου. Επρόκειτο  για φετινό πουλάκι  με εμφανές πρόβλημα στο πόδι που έπεσε στην αυλή της κ. Λίτσας Γκίνη την Παρασκευή το βράδυ και η οποία το έπιασε και το κράτησε ασφαλές.

Το ζώο μεταφέρθηκε στην κτηνιατρική κλινική του κ. Δημήτρη Λίτινα, ο οποίος έπειτα από κλινικό και ακτινολογικό έλεγχο διέγνωσε λοξό κλειστό κάταγμα  με εφίππευση,  το οποίο χρειαζόταν άμεσα χειρουργείο γιατί το δέρμα  ήταν έτοιμο να ανοίξει και αυτό θα ήταν εξαιρετικά επιβαρυντικό στην ήδη άσχημη κατάσταση.

14711074_206760216413253_8748423356703892781_o

Το χειρουργείο κράτησε πάνω από τρείς ώρες και ήταν εξαιρετικά δύσκολο γιατί όπως φάνηκε στην πορεία το ζώο ήταν αρκετές μέρες σε αυτή την κατάσταση και οι ιστοί είχαν αρχίσει  να επουλώνονται στραβά και δεν άφηναν τα κόκκαλα να έρθουν στην σωστή θέση.

Το αποτέλεσμα  όμως ήταν – όπως φαίνεται και από τις δυο ακτινογραφίες, πριν και μετά – άψογο! Τοποθετήθηκε πλάκα και βίδες για να βοηθηθεί να δέσει σωστά το κόκκαλο. Ο νεαρός Γύπας μετά το χειρουργείο συνήλθε και έγινε ανάνηψη κανονικά και πλέον αναρρώνει στα χέρια των εθελοντών μας μέχρι να συνέλθει εντελώς και να μεταφερθεί στην Αίγινα όπου και θα μείνει μέχρι να είναι έτοιμο για να απελευθερωθεί.

Αξίζουν πολλά μπράβο στους εθελοντές του ΕΚΠΑΖ και στους πολίτες που βοήθησαν, αλλά ακόμη περισσότερα στον εθελοντή κτηνίατρο κ. Δημήτρη Λίτινα που όχι μόνο άνοιξε το κτηνιατρείο του το Σάββατο για να βοηθήσει το αγρίμι που ήταν σε δύσκολη κατάσταση αλλά και έκανε ένα υποδειγματικό χειρουργείο και ένα πραγματικό θαύμα με το κάταγμα!

Σχολίασε το

| www.radiolasithi.gr-Ράδιο Λασίθι 92.3 |

Ενημερωτικό portal με έδρα την Ιεράπετρα Κρήτης, με νέα και ειδήσεις από το Λασίθι την Ελλάδα και τον Κόσμο.

smartphone300

Για το Ράδιο Λασίθι 92.3
O Σταθμός

Πρόγραμμα
Διαφημιστείτε
Αρχείο εκπομπών

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ράδιο Λασίθι 92.3
Καλημεράκη 29β – Ιεράπετρα
τηλ: 28420 89216-17
φαξ: 2842089218
sms: 6937489216
email γραμματείας: info@radiolasithi.gr
email ειδήσεων: news@radiolasithi.gr

mandess-logo400

Το νούμερο 1 μουσικό ραδιόφωνο στο νομό  Λασιθίου.

Μεταδίδει μόνο επιτυχίες από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Ακούστε εδώ

Στην κορυφή