Ιεράπετρα

Χρυσό βραβείο για διαδικτυακή StartUp που γεννήθηκε στην Ιεράπετρα


Μια πολυ σημαντική διάκριση που ανοίγει δρόμους στις χθεσινές απονομές των βραβείων WebXawards κατέκτησε μια νέα διαδικτυακή εταιρία, γέννημα-θρέμμα της Ιεράπετρας.

Η εφαρμογή που ετοίμαζαν για χρόνια και συνίδρυσαν, οι Μάνος Περακάκης, Ιωάννης Κοπανάκης και Γιώργος Μαστοράκης με όνομα Mentionlytics, στην οποία συμμετέχουν και άλλα άτομα από την Ιεράπετρα, πήρε το πρώτο «Χρυσό Βραβείο» στην κατηγορία των StartUp, των νέων ανερχόμενων διακτυακών εφαρμογών-επιχειρήσεων, το οποίο και παρέλαβαν χθες βράδυ στην τελετή απονομής που έγινε στην Αθήνα.

Ο Μάνος Περακάκης, καθηγητής που δίδασκε στο ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης Ιεράπετρας και πλέον στο ΤΕΙ Αγίου Νικολάου μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για το βραβείο και την νέα εταιρία της οποίας το αντικείμενο είναι να αναλύει δεδομένα στα κοινωνικά δίκτυα για μεγάλες επιχειρήσεις ή γνωστά πρόσωπα,και προσφέρει στη συνέχεια πληροφορίες για την συνολική διαδικτυακή εικόνα που υπάρχει για την επιχειρήση στο διαδίκτυο, όσα καλά ή κακά γράφονται, ώστε να μπορεί η εκάστοτε εταιρία να μπορεί να διαμορφώνει ή να αλλάζει τη διαδικτυακή της στρατηγική.

Ο κ. Περακάκης ανέφερε πως πρόκειται για μια νέα εταιρία τώρα ξεκινά και χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να «βγει στον αέρα», αφού όλα τα μέλη της ομάδας έκαναν άλλες δουλειές και την έφτιαχναν στον ελεύθερό τους χρόνο.


Το βραβείο όπως είπε ήταν απρόσμενο, με δεδομένο ότι η εφαρμογή τους ήταν πολύ καινούρια και υπέβαλλαν τη συμμετοχή δοκιμαστικά για να δουν απλά την ανταπόκριση και να ακούσουν χρήσιμα σχόλια στα βραβεία WebX, στα οποία συμμετέχουν ελληνικές εταιρίες από όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο. Τελικά όπως λέει ο Μάνος Περακάκης το Μentiolytics φάνηκε πως ενδιέφερε πάρα πολύ τις ελληνικές εταιρίες και πλέον με αυτό το βραβείο έχουν ανοίξει ήδη σημαντικοί δρόμοι και πόρτες για την επιχείρηση που έχουν δημιουργήσει.

Η εφαρμογή όπως είπε απευθύνεται κυρίως σε μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν μια πολύ μεγάλη παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα και χρειάζονται πολύ καλή επιτήρηση και ανάλυση των δεδομένων τους και όπως λέει ο κ. Περακάκης, αν και υπάρχουν παρόμοια εργαλεία και εφαρμογές, οι καινοτομίες που υπάρχουν στο Mentiolytics το έκαναν να ξεχωρίσει στους επαγγελματίες του χώρου.


Σχολίασε το
Στην κορυφή