Επικίνδυνη για την υγεία μας, είναι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κόκκινου κρέατος, καθώς φαίνεται πως αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του νεφρού, σύμφωνα με έρευνα αμερικανών επιστημόνων.
Στη συγκεκριμένη έρευνα, εξετάστηκαν μέσα σε 9 χρόνια 500.000 άνθρωποι, άνω των 50 ετών, προκειμένου να εντοπιστεί πιθανή εμφάνιση καρκίνου, στα νεφρά τους.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, νόσησαν με καρκίνο του νεφρού 1800 άνθρωποι, ποσοστό μικρότερο και από το μισό τοις εκατό. Κατά μέσο όρο οι άνδρες κατανάλωναν 57-85 γραμμάρια κόκκινου κρέατος την ημέρα, ενώ οι γυναίκες μέχρι 57 γραμμάρια.
Όσοι κατανάλωσαν μεγαλύτερη ποσότητα κόκκινου κρέατος, 113 γραμμάρια περίπου την ημέρα, είχαν κατά 19% περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο του νεφρού σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν μικρή ποσότητα καθημερινά.
Εκτός από την ποσότητα του κόκκινου κρέατος, υπόψη ελήφθησαν και άλλοι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνιση καρκίνου, όπως η ηλικία, η φυλή, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και άλλα προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης και η υπέρταση.