Λασίθι

Επιμόρφωση των θεολόγων εκπαιδευτικών του Λασιθίου στο 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας

O Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Περιφέρειας Κρήτης Γεώργιος Στριλιγκάς

Επιμόρφωση των θεολόγων εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα Λύκεια της περιφερειακής ενότητας Λασιθίου πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας, την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017. Η επιμορφωτική δράση, διάρκειας πέντε ωρών, έγινε στο πλαίσιο πανελλήνιου προγράμματος επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών των Λυκείων, με θέμα τις Δημιουργικές Εργασίες του Λυκείου.

Οι Δημιουργικές Εργασίες είναι μια εκπαιδευτική καινοτομία που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά κατά το παρελθόν έτος και είναι ενταγμένες σε όλα τα μαθησιακά αντικείμενα. Για την υλοποίησή τους αφιερώνονται δύο ημέρες κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους. Την πρώτη ημέρα οι μαθητές την προετοιμάζονται διερευνώντας το υλικό τους και τη δεύτερη ημέρα συνθέτουν και παρουσιάζουν την εργασία τους, η οποία μπορεί να είναι μια σύντομη πραγματεία, μια συλλογή δεδομένων, μια καλλιτεχνική δημιουργία ή μια κατασκευή.

Την ομάδα επιμορφωτών και επιμορφούμενων υποδέχθηκε ο νέος Διευθυντής του Σχολείου κ. Φιλοκτήτης Τζαράκης. Επιμορφωτικό ρόλο είχε ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων της περιφέρειας Κρήτης κ. Γεώργιος Στριλιγκάς, καθώς επίσης επιμορφωτική παρέμβαση έκανε ο κ. Γεώργιος Τσικαλάκης, θεολόγος σε σχολεία της Σητείας, ο οποίος παρουσίασε δείγματα Δημιουργικών Εργασιών από τα σχολεία του. Την ευθύνη του συντονισμού του προγράμματος είχε το Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο (ΠΕΚ) Ηρακλείου.


 

Σχολίασε το
Στην κορυφή