Κρήτη

H απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης για τη διαχείριση των προσφύγων στο νησί

Τις αποφάσεις που πήρε στην τελευταία της συνεδρίαση στις 13 Σεπτεμβρίου για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος δημοσιοποιεί η ΠΕΔ Κρήτης.

Το ζήτημα συζητήθηκε με αφορμή την οριστική Απόφαση της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού κ. Ι. Μουζάλα για την προσωρινή εγκατάσταση 2.000 προσφύγων- και με δεδομένη την προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης, για την όσο το δυνατόν απάλειψη φαινομένων που θα δημιουργήσουν οποιοδήποτε πρόβλημα στην ομαλή καθημερινότητα των πολιτών αλλά και στην τοπική οικονομία.

Εν προκειμένω αποφασίστηκαν τα παρακάτω :

1. Ο αριθμός των προσφύγων που θα δεχτούμε είναι μέχρι 2000 άτομα.

2. Η κατανομή ανά Περιφερειακή Ενότητα θα γίνει με κριτήριο τον πληθυσμό της κάθε Ενότητας.

3. Ζητούμε να μεταφερθούν οικογένειες προσφύγων και όχι οικονομικών μεταναστών.

4. Κατά το δυνατόν ανά περιοχή και για λόγους καλύτερης αφομοίωσης να είναι ομοεθνείς Ομάδες ή του ίδιου θρησκεύματος και δόγματος .

5. Η διαδικασία ενοικίασης των δομών (διαμερίσματα ή ξενοδοχεία) που θα χρησιμοποιηθούν ως κατοικίες να γίνει από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει οικονομική επιβάρυνση των Δήμων από την διαχείριση του στεγαστικού των προσφύγων.

6. Συστάθηκε Εκτελεστική Επιτροπή μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση της Π.Ε.Δ όπου υπήρξαν μειοψηφίες του Δήμου Αποκορώνου και Ιεράπετρας. Η Επιτροπή αποτελείται: Από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη. Από τους Δημάρχους των εδρών των Περιφερειακών Ενοτήτων Χανίων – Ρεθύμνου – Ηρακλείου και Λασιθίου με την προσθήκη των Δημάρχων Αγίου Βασιλείου κ. Ταταράκη και Δήμαρχο Μίνωα Πεδιάδος κ. Καλογεράκη . Η οποία επιτροπή θα επιλυφθεί των επαφών με το αρμόδιο Υπουργείο για την διευκρίνηση μιας σειράς τεχνικών θεμάτων όπως το ελάχιστο μέγεθος δομής φιλοξενίας (30 ή 50 ή 100 άτομα) ώστε όταν κληθούμε να διαχειριστούμε τις πράγμασι το ζήτημα να είμαστε 100% έτοιμοι.

7. Γίνεται σαφές ότι ο ρόλος των Δήμων και της Περιφέρειας θα είναι καθαρά επικουρικός αφού η αρμοδιότητα διαχείρισης προσφύγων είναι καθαρά κρατική αρμοδιότητα

Σχολίασε το

| www.radiolasithi.gr-Ράδιο Λασίθι 92.3 |

Ενημερωτικό portal με έδρα την Ιεράπετρα Κρήτης, με νέα και ειδήσεις από το Λασίθι την Ελλάδα και τον Κόσμο.

smartphone300

Για το Ράδιο Λασίθι 92.3
O Σταθμός

Πρόγραμμα
Διαφημιστείτε
Αρχείο εκπομπών

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ράδιο Λασίθι 92.3
Καλημεράκη 29β – Ιεράπετρα
τηλ: 28420 89216-17
φαξ: 2842089218
sms: 6937489216
email γραμματείας: info@radiolasithi.gr
email ειδήσεων: news@radiolasithi.gr

mandess-logo400

Το νούμερο 1 μουσικό ραδιόφωνο στο νομό  Λασιθίου.

Μεταδίδει μόνο επιτυχίες από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Ακούστε εδώ

Στην κορυφή