Ιεράπετρα

Μετά το Πάσχα η ελεγχόμενη στάθμευση στην Ιεράπετρα, παρεμβάσεις στην Κύπρου για να μπει φωτισμός


Mε τις εργασίες στην οδό Ουρανίας Παπαϊωάννου, μπροστά από το παραλιακό γυμναστήριο να έχουν ξεκινήσει και ο δρόμος να είναι προσωρινά κλειστός η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας ετοιμάζεται και για άλλες σημαντικές παρεμβάσεις που άμεσα πρόκειται να γίνουν μέσα στην Ιεράπετρα.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  Μάνος Λουτσέτης, τόνισε πως ο δρόμος μπροστά από το Γυμναστήριο θα μείνει κλειστός μέχρι να εγκατασταθεί σωστά το εργοτάξιο και να ξεκινήσει το γκρέμισμα του τοίχου του ανοιχτού Γυμναστηρίου, και από την Δευτέρα ο δρόμος πιθανότατα θα είναι ανοιχτός.

Στο σημείο, μετά το γκρέμισμα του τοίχου, θα γίνει κατασκευή νέου με πιο ανθεκτικά υλικά, θα γίνει διαπλάτυνση του πεζοδρομίου ώστε να είναι προσβάσιμο από την πλευρά του Γυμναστηρίου, θα μπει νέος φωτισμός αλλά και νέος ασφαλτοτάπητας. Τέλος, εφόσον κριθεί απαραίτητο θα γίνουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις στον υπόγειο αγωγό ομβρίων κάτω από τον κόμβο. Οι θέσεις παρκαρίσματος δεν θα επηρεαστούν μετά τις παρεμβάσεις ενώ το σημείο αυτό τόνισε ο κ. Λουτσέτης θα είναι και κομμάτι των σημείων στα οποία θα εφαρμοστεί το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Το μέτρο αυτό, φαίνεται πως είναι έτοιμο να εφαρμοστεί και όπως είπε ο αντιδήμαρχος αυτό θα γίνει πριν το Πάσχα. Για την ψήφιση της μελέτης από το Δημοτικό Συμβούλιο υπήρχε προγραμματισμός να έρθει στο συμβούλιο της Δευτέρας, όμως τελικά λόγω της απουσίας του Δημάρχου, αποφασίστηκε να έρθει στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση. Ο κ. Λουτσέτης τόνισε πως έχουν παρθεί πλέον όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από τα αρμόδια όργανα, υπάρχουν τα χρήματα στον προϋπολογισμό, ώστε να είναι έτοιμη προς ψήφιση και εφαρμογή.

Φωτισμός Κύπρου-Μεταξάκη

Ένα έργο που αναμένεται για καιρό φαίνεται πως επίσης θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες στην Ιεράπετρα, και αφορά την εγκατάσταση φωτισμού στις οδούς, Κύπρου, Μεταξάκη και στα υπόλοιπα σημεία όπου είχαν γίνει υπογειοποιήσεις του δικτύου από τη ΔΕΗ.

Η σύμβαση για την προμήθεια του φωτισμού έχει υπογραφεί από τον Δεκέμβριο και καταληκτική ημερομηνία για την παράδοση του εξοπλισμού είναι στις 2 Φεβρουαρίου. Οι εργασίες από εκεί και πέρα πρόκειται να γίνουν με αυτεπιστασία από την υπηρεσία του Δήμου και υπάρχουν αποφάσεις που πρέπει να παρθούν ιδιαίτερα για το κομμάτι της Κύπρου.

Εκεί, ταυτόχρονα με τον φωτισμό που θα μπει στη δεξιά πλευρά όπως ανεβαίνει ο δρόμος από την Δημοκρατίας,  θα πρέπει να σκαφτεί ο δρόμος, να γίνουν παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια, στα δέντρα που υπάρχουν και έτσι μέχρι να αποφασιστεί τι ακριβώς και πως θα γίνει, ο φωτισμός θα εγκατασταθεί αρχικά, μέσα στο Φεβρουάριο, στην οδό Μεταξάκη και στην παραλία, εκεί όπου δεν χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις.


 

Σχολίασε το
Στην κορυφή