Σητεία

Ο Δημάρχος Σητείας εξηγεί την απαλλαγή του Χ. Λεβεντέρη από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου.


Aνακοίνωση με την οποία εξηγεί την απόφαση του να απαλλάξει από τα καθήκοντα του αντιδημάρχου, Χαράλαμπο Λεβεντέρη, στέλνει ο Δήμαρχος της Σητείας, Θοδωρής Πατεράκης. Λίγο νωρίτερα ο κ. Λεβεντέρης είχε κάνει γνωστή την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη του κ. Πατεράκη με την οποία εκλέχθηκε, παραμένοντας απλός Δημοτικός Σύμβουλος.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Αγαπητοί συμπολίτες όσον αφορά το θέμα της απαλλαγής του κ. Λεβεντέρη από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου, θα ήθελα να σας αναφέρω τα παρακάτω:

Η απόφασή μου αυτή δεν πάρθηκε ξαφνικά, αλλά μετά από ώριμη σκέψη και μια σειρά γεγονότων και συζητήσεων, κατ΄ ιδίαν με τον κ. Λεβεντέρη αλλά και παρουσία όλων των Αντιδημάρχων και της παράταξης.

Σε μια περίοδο που τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης είναι πάρα πολλά, είναι απαραίτητο να λειτουργούμε σαν ομάδα. Μέσα από συλλογικές και μόνο προσπάθειες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα και να υλοποιήσουμε τους στόχους που όλοι μαζί είχαμε βάλει στο κοινό μας ξεκίνημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο καθένας δεν μπορεί να διατυπώνει την δική του άποψη.

Δυστυχώς ο κ. Λεβεντέρης το τελευταίο διάστημα λειτουργούσε αυτόνομα και σε μια λογική τελείως προσωπική. Όταν λειτουργούμε σαν ομάδα το κάθε τι θετικό είναι αυτονόητο ότι ανήκει σε όλους και όχι στον ένα ( κατόπιν ενεργειών μου…..), όπως επίσης και σε καθετί αρνητικό οι ευθύνες επιμερίζονται και δεν μας φταίνε πάντα οι άλλοι.
Η θέση του Αντιδημάρχου απαιτεί πολλές φορές τη στήριξη δύσκολων και γενναίων αποφάσεων, τον έλεγχο ίσως των υπηρεσιακών παραγόντων, την συνεχή ενημέρωση για την πορεία θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Θεωρώ ότι είναι θεμιτή κάθε φιλοδοξία αλλά είναι ηθικά ανέντιμο να επωφελείται κάποιος από τη θέση του και να ακολουθεί μια μικροπολιτική τακτική προς ίδιον πολιτικό όφελος, κατηγορώντας και απαξιώνοντας τους συναδέλφους του. Το έντιμο θα ήταν να παραιτηθεί και να ακολουθήσει το δρόμο του.

Για τους παραπάνω λόγους η απόφαση αυτή ήταν για μένα μονόδρομος, παρά τη συναισθηματική φόρτιση την οποία συνεπάγεται η συγκεκριμένη πράξη.
Ο Δήμαρχος Σητείας
Θοδωρής Πατεράκης»


Σχολίασε το
Στην κορυφή