Ιεράπετρα

Ο Σεφ από την Ιεράπετρα που βραβεύτηκε στους «Χρυσούς Σκούφους»


Οι διακρίσεις στο χώρου του φαγητού για την Ιεράπετρα στα βραβεία των Χρυσών Σκούφων δεν τελείωσαν με τη βράβευση του εστιατορίου Πέλαγος, αφού άλλο ένα πολύ σημαντικό βραβείο κατέκτησε ο Βαγγέλης Φρονιμάκης και η ομάδα του.

Ο Ιεραπετρίτης Σεφ, πήρε το βραβείο της «Μοντέρνας Ελληνικής Κουζίνας» για τη δουλειά που έχει κάνει στο εστιατόριο Xasteria του ξενοδοχείου Αmirandes στις Γούβες.

Ο Βαγγέλης Φρονιμάκης που έχει δουλέψει σε πολλές επιχειρήσεις της Ιεράπετρας πριν καταλήξει στο ξενοδοχείο Amirandes μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για την επιτυχία του ίδιου, της ομάδας του εστιατορίου και του ξενοδοχείου, τονίζοντας πως τέτοια βραβεία έρχονται μόνο με ομαδική δουλειά και καλό κλίμα σε ένα εστιατόριο ώστε να μπορεί να βγει το σωστό αποτέλεσμα. Τα βραβεία όπως είπε, δεν είναι αυτοσκοπός για ένα μάγειρα, αφού όσοι κάνουν αυτή τη δουλειά την κάνουν επειδή την αγαπούν και ψάχνονται και ενημερώνονται συνεχώς για να γίνονται καλύτεροι.

Όπως είπε, τα βραβεία των Χρυσών Σκούφων δίνονται με βάση τις καλές πρώτες ύλες, τη δημιουργικότητα του κάθε πιάτου, την ποικιλία στο μενού και την παρουσίαση του πιάτου. Η δική του έμπνευση έρχεται από όλες τις εμπειρίες που έχει σαν άνθρωπος, οι οποίες τον οδηγούν να ψάχνει συνεχώς για νέες γεύσεις. Σημαντική είναι και η αλληλεπίδραση που έχει με άλλους σεφ οι οποίοι επηρεάζουν και δίνουν ιδέες ο ένας στον άλλο.

Στην Ιεράπετρα, όπως είπε, έχουν γίνει αξιόλογες προσπάθειες στο χώρο του φαγητού τα τελευταία χρόνια και αν αυτές συνεχιστούν, είναι θέμα χρόνου να καθιερωθεί ως ένας γαστρονομικός τουρισμός, με μια κουζίνα προσαρμοσμένη στα δεδομένα της περιοχής. Τα περιθώρια ανάπτυξης αυτού του τομέα είναι μεγάλα όπως είπε, για μια περιοχή που αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες της, «ακόμα κι αν καμιά φορά οι ντόπιοι δεν αναγνωρίζουμε την αξία της περιοχής που ζούμε», όπως είπε ο κ. Φρονιμάκης.


 

Σχολίασε το
Στην κορυφή