Κόσμος

Χαρούπια: 11 ευρώ/κιλό στο κέντρο του Λονδίνου!

Ένα αγροτικό προϊόν κυρίως που πλέον είναι παραπεταμένο, καλλιεργείται ελάχιστα στην Κρήτη και πωλείται κυρίως σε μονάδες παραγωγής ζωωτροφών, γνωρίζει νέες μέρες δόξας σε μέρη που όπως φαίνεται το εκτιμούν περισσότερο!

Τα προϊόντα που βασίζονται στο χαρούπι είναι πλέον αρκετά, παράγονται και πωλούνται σε όλο τον κόσμο, όμως ποιος να περίμενε πως στο κέντρο του Λονδίνου σε πάγκο με ποπ-κορν και μαλλί της γριάς θα μπορούσε κανείς να αγοράσει χαρούπια με το κομμάτι για να φάει στο δρόμο!

Αυτό ήταν το θέαμα που αντίκρισε φίλη του Ράδιο Λασίθι στο Λονδίνο πριν λίγες μέρες και έμεινε άφωνη! Τα χαρούπια μάλιστα πωλούνται από Τούρκο έμπορο προς 1 λίρα ανά 100 γραμμάρια, δηλαδή 10 λίρες το κιλό που σε σημερινές τιμές σημαίνει γύρω στα 11 ευρώ/κιλο, την ώρα που στην Ελλάδα η τιμή των 25 λεπτών ανά κιλό θεωρείται πάρα πολύ καλή.

Στην Κρήτη παράγεται περίπου το 80% της συνολικής παραγωγής στην Ελλάδα που υπολογίζεται στους 15.000 τόνους και κάτι τέτοιες ειδήσεις μάλλον θα πρέπει να κάνουν αρκετούς να σκεφτούν την περιουσία που βρίσκεται γύρω τους!

Σχολίασε το

| www.radiolasithi.gr-Ράδιο Λασίθι 92.3 |

Ενημερωτικό portal με έδρα την Ιεράπετρα Κρήτης, με νέα και ειδήσεις από το Λασίθι την Ελλάδα και τον Κόσμο.

smartphone300

Για το Ράδιο Λασίθι 92.3
O Σταθμός

Πρόγραμμα
Διαφημιστείτε
Αρχείο εκπομπών

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ράδιο Λασίθι 92.3
Καλημεράκη 29β – Ιεράπετρα
τηλ: 28420 89216-17
φαξ: 2842089218
sms: 6937489216
email γραμματείας: info@radiolasithi.gr
email ειδήσεων: news@radiolasithi.gr

mandess-logo400

Το νούμερο 1 μουσικό ραδιόφωνο στο νομό  Λασιθίου.

Μεταδίδει μόνο επιτυχίες από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Ακούστε εδώ

Στην κορυφή