Κρήτη

Συμμετοχή του ΤΕΙ Κρήτης σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την συνεργασία Τουριστικού Κλάδου και Εκπαίδευσης

Το Εργαστήριο «Τουρισμού & Επιχειρηματικότητας» του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Κρήτης συμμετέχει ως επιστημονικός εταίρος στο Ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα «Συνεργάτη – Εργοδότη για τη Τουριστική και Ξενοδοχειακή Βιομηχανία» (Employer Programme for Hospitality and Tourism) στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+. Πρόκειται για ένα έργο διάρκειας δύο χρόνων (Σεπτέμβριος 2016 – Αύγουστος 2018) και προϋπολογισμού ύψους 242,617.00 ευρώ, το οποίο επιχορηγείται 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ΤΕΙ Κρήτης συμμετέχει σε μια σύμπραξη 7 εταίρων (επαγγελματικών και εκπαιδευτικών) από 5 Ευρωπαϊκές χώρες (Κύπρος, Ελλάδα, Ιταλία, Φινλανδία και Ισπανία).

Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη και συστηματοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των ξενοδοχειακών/τουριστικών επιχειρήσεων, των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που προσφέρουν προγράμματα στα ξενοδοχειακά και τον τουρισμό και των φοιτητών τους, μέσα από ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό πρόγραμμα Συνεργάτη Εργοδότη ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της ξενοδοχειακής και τουριστικής βιομηχανίας. Το όλο εγχείρημα θα διευκολύνεται μέσω μιας ηλεκτρονικής  πλατφόρμας που θα σχεδιαστεί ειδικά για το σκοπό αυτό. Τα οφέλη που θα προκύψουν είναι πολλαπλά τόσο για τις ξενοδοχειακές/τουριστικές επιχειρήσεις όσο και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τους φοιτητές που επενδύουν στον τομέα αυτό.

Τα επόμενα στάδια του ερευνητικού προγράμματος περιλαμβάνουν τη πραγματοποίηση μιας σειράς ερευνητικών δράσεων που θα εμπλέκουν τους επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού και της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, ακαδημαϊκούς φορείς και φοιτητές, με στόχο τη διάγνωση και καταγραφή καλών πρακτικών στο χώρο. Σε επόμενη φάση του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από συναντήσεις και δράσεις δημοσιότητας με σκοπό την διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος, την αμεσότερη επικοινωνία και στενότερη συνεργασία μεταξύ των δυνητικά ενδιαφερόμενων και τη μεγιστοποίηση των ωφελειών των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα αυτό.

Σχολίασε το

| www.radiolasithi.gr-Ράδιο Λασίθι 92.3 |

Ενημερωτικό portal με έδρα την Ιεράπετρα Κρήτης, με νέα και ειδήσεις από το Λασίθι την Ελλάδα και τον Κόσμο.

smartphone300

Για το Ράδιο Λασίθι 92.3
O Σταθμός

Πρόγραμμα
Διαφημιστείτε
Αρχείο εκπομπών

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ράδιο Λασίθι 92.3
Καλημεράκη 29β – Ιεράπετρα
τηλ: 28420 89216-17
φαξ: 2842089218
sms: 6937489216
email γραμματείας: info@radiolasithi.gr
email ειδήσεων: news@radiolasithi.gr

mandess-logo400

Το νούμερο 1 μουσικό ραδιόφωνο στο νομό  Λασιθίου.

Μεταδίδει μόνο επιτυχίες από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Ακούστε εδώ

Στην κορυφή