Αγροτικά

Συντονίζεται με την Κρήτη η Κεντρική Μακεδονία, αγρότες αποφασίζουν για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα


Μετά και την συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα που ολοκληρώθηκε χθες με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλους υπουργούς, οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας, παραμένουν στα μπλόκα και ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Όπως λένε συνδικαλιστές και εκπρόσωποι φορέων από την Πέλλα και το Κιλκίς στο Ράδιο Λασίθι, στις συσκέψεις που ξεκινούν από σήμερα για να ληφθούν οι επόμενες αποφάσεις, βασικό συζήτησης θα είναι η συμμετοχή των αγροτών στο συλλαλητήριο που έχουν αποφασίσει οι αγροτικοί φορείς της Κρήτης για τις 8 Μαρτίου στην Αθήνα.

Ο Θωμάς Καρυπίδης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Κεντρικής Μακεδονίας, τόνισε πως η χθεσινή συνάντηση ήταν απογοητευτική και χωρίς κανένα αποτέλεσμα, αφού για άλλη μια φορά οι αγρότες άκουσαν πως η κυβέρνηση, συμφωνεί με τα αιτήματα των αγροτών, όμως δεν μπορεί να κάνει τίποτα λόγω των μνημονίων και των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο κ. Καρυπίδης τόνισε επίσης πως αργότερα σήμερα θα υπάρξει μια συνάντηση με την αξιωματική αντιπολίτευση και μετά οι αγρότες επιστρέφουν δυναμικά στα μπλόκα και ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις.

«Η κυβέρνηση θα μας ξαναβρεί μπροστά της», τόνισε αναφέροντας πως αύριο θα συζητηθεί το ενδεχόμενο συμμετοχής στο συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει οι αγρότες της Κρήτης.

Για αυτούς που αποφάσισαν την αποχώρησή τους από τα μπλόκα είπε πως πρόκειται για λίγους αγρότες από την Επιτροπή των Μπλόκων οι οποίοι δεν έχουν τη διάθεση να συνεχίσουν από κοινού κινητοποιήσεις με τον υπόλοιπο αγροτικό κόσμο μετά και το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα.


Σχολίασε το
Στην κορυφή