Για το ρόλο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας, την σημαντική ημερίδα για τα οφέλη της διατροφής ως παράγοντα ευζωίας και αειφορίας που διοργανώνεται αύριο Παρασκευή, και το πως αυτή γίνεται μπορεί να γίνει βίωμα ζωής για τους μικρούς μαθητές, μίλησε η εκπαιδευτικός του ΚΠΕ, Σοφία Τσαντηράκη.
Ένα κέντρο που λειτουργεί πλέον για όλο το Λασίθι και καθημερινά δέχεται μαθητές και σχολεία από όλη την Ελλάδα προσπαθώντας να τους ενημερώσει και να τους ευαισθητοποιήσει σε μια σειρά περιβαλλοντικών θεμάτων, εστιάζοντας ιδιαίτερα και στην κρητική διατροφή.
Ακούστε αναλυτικά και δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ιεράπετρα, 30 Νοεμβρίου 2018
Διοργανωτής: Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας- Νεάπολης
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιεράπετρας
ΘΕΜΑ: «Η Διατροφή ως παράγοντας ευζωίας και αειφορίας»
19.00-19.40 : «Η διατροφή των παιδιών κατά την προσχολική και σχολική ηλικία », Γιώργος Φραγκιαδάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διατροφής και Μεταβολισμού στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης.
19.40- 20.20: «Πρόληψη – Θρέψη – Αποκατάσταση», Στέλιος Λιναρδάκης, Κλινικός διατροφολόγος, Προϊστάμενος Τμήματος Διατροφής Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.
20.20-21.00: « Οι επιπτώσεις της παραγωγής τροφίμων στο περιβάλλον », Παναγιώτης Σαρρής , καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
.