Άγιος Νικόλαος

Ξεκίνησε η λειτουργία παιδοπνευμονολογικού ιατρείου στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου


Από σήμερα και κάθε Δευτέρα θα λειτουργεί στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου τακτικό παιδο-πνευμονολογικό ιατρείο κατόπιν ραντεβού, το οποίο είναι και το μοναδικό που λειτουργεί στα νοσοκομεία του Λασιθίου.

Η διευθύντρια της Παιδιατρικής κλινικής κ. Νικολαράκη μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι τόνισε πως το νέο ιατρείο , θα ασχολείται κυρίως με περιστατικά άσθματος και με λοιμώξεις του αναπνευστικού (βρογχιτιδες, λαρυγγίτιδες) τα οποία είναι και τα συχνότερα περιστατικά για τα οποία τα παιδιά επισκέπτονται την παιδιατρική κλινική.

Αυτά  τα περιστατικά όπως είπε χρειάζονται αφενός εξειδικευμένη παρακολούθηση, αφετέρου είναι καλό ο ίδιος γιατρός να εξετάζει τα παιδιά και να παρακολουθεί την πορείας τους. Τέτοια εξειδικευμένη παιδίατρος υπάρχει πλέον στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και όπως λέει η κ. Νικολαράκη το νέο ιατρείο αναμένεται να εξυπηρετεί πολλά περιστατικά και από την Ιεράπετρα ενώ θα δέχεται παιδιά μέχρι 16 ετών.

Η ίδια κάλεσε τους γονείς να ενημερώνονται σωστά ιδιαίτερα για τα περιστατικά άσθματος τα οποία καμιά φορά περνούν απαρατήρητα και για τα οποία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η πρόληψη ώστε να μην φτάνουν τα παιδιά στο σημείο να εκδηλώνουν κρίσεις.


 

Σχολίασε το
Στην κορυφή