Άγιος Νικόλαος

Ύποπτο πλοίο που εντοπίστηκε στον Άγιο Νικόλαο εξετάζεται προσεκτικά για εκρηκτικά


Για μια περίεργη υπόθεση κάνουν λόγο οι γνωρίζοντες, σε σχέση με το πλοίο “ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ” που μεταφέρει κοντέινερς και το οποίο τα τελευταία 24ωρα εντοπίστηκε να πλέει στα ανοιχτά του Αγίου Νικολάου.

Κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες “μιλούν” για εκρηκτικά, πυροκροτητές και άλλα, ενώ ήδη οι Αρχές έχουν τεθεί σε μεγάλη κινητοποίηση.

Η βαρύτητα που έχουν δώσει οι Αρχές στην υπόθεση αποδεικνύεται από το γεγονός ότι για το συγκεκριμένο πλοίο έφθασε στην Κρήτη, ειδικό κλιμάκιο από την Αθήνα, εξοπλισμένο με ειδικό μηχάνημα σάρωσης.

Το πλοίο, με τη συνδρομή δυνάμεων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου μεταφέρθηκε στα ανοιχτά του Ηρακλείου και σήμερα το μεσημέρι μπήκε στο λιμάνι.

Αυτή την ώρα έχει αποκλειστεί ο χώρος της προβλήτας 5-6 προκειμένου οι ειδικοί να το κάνουν “φύλλο και φτερό”. Παρών στο σημείο και ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμιος Δουβής, που επιβλέπει την διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ έφτασε την περασμένη εβδομάδα στους Καλούς Λιμένες, ωστόσο υπήρξαν κάποια προβλήματα με τα χαρτιά του και δεν του επέτρεψαν τον κατάπλου.

Από εκεί, όπως λένε οι ίδιες πηγές, κατευθύνθηκε – χωρίς άδεια – στον Άγιο Νικόλαο. Ωστόσο εντοπίστηκε από τις λιμενικές αρχές και το υπουργείο ειδοποίησε το πλοίο να καταπλεύσει στο Ηράκλειο για να ελεγχθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει νόμιμη άδεια φορτίου για να μεταφέρει πυρίτιδα στην Αιθιοπία, ωστόσο γίνεται περαιτέρω έλεγχος.

πηγή:cretalive.gr


Σχολίασε το
Στην κορυφή