Weekly

05 / Ο δύσκολος Οκτώβρης της Ιεράπετρας

/ Βουζουνεράκειο στάδιο 08.10.2017 /

Aλλιώς θέλαμε να ξεκινήσει αυτή η ανασκόπηση, αλλιώς πρέπει να ξεκινήσει τελικά. Είναι ένας δύσκολος Οκτώβρης αυτός που περνάμε για την Ιεράπετρα. Άλλο ένα τροχαίο, άλλος ένας θάνατος, αυτή τη φορά ενός πολύ νεαρού ανθρώπου, στο πιο επικίνδυνο οδικό σημείο του Δήμου. Κατά τ’ άλλα ας συνεχίσουμε να κοιτάμε με στραβό μάτι τις όποιες μελέτες  σχεδιάζονται για νέους δρόμους, ενόψει του αεροδρομίου στο Καστέλι. Κουράγιο και συλληπητήρια στην οικογένεια και στους κοντινούς ανθρώπους του 25χρονου νεαρού. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα στις 5 το απογευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στον Ξηρόκαμπο Ιεραπετρας

Συνεχίζουμε(;) με  κάποια απ’ τα θέματα που μας απασχόλησαν αυτή την εβδομάδα, αλλάζοντας το κλίμα.

Θέατρο στην Ιεράπετρα

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 7ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας έχει ξεκινήσει. Από σήμερα και για όλη την εβδομάδα στην πλατεία τις Ιεράπετρας, θα είναι σε εξέλιξη οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις και το επόμενο Σάββατο, ένα φεστιβάλ με απήχηση όσο λίγα πράγματα σε αυτή την πόλη επιστρέφει. Ελπίζουμε φέτος να δούμε και κάτι διαφορετικό από τις παραστάσεις που έχουν επιλεγεί! Την επόμενη εβδομάδα θα πούμε περισσότερα.

Η προσφορά στο Νοσοκομείο

Για την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη και όσα ακολούθησαν έχουν γραφτεί πολλά και θα συνεχίσουν να γράφονται. Αυτή την εβδομάδα μάθαμε λεπτομέρειες από το παρασκήνιο των αστυνομικών επιχειρήσεων και το ρόλο που έπαιξε η αποτυχημένη επέμβαση σε σπίτι στα Σφακιά, μάθαμε επίσης και τα ονόματα των 7 συλληφθέντων.  Ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας φρόντισε με μια ανακοίνωσή του να μην ξεχαστεί κάτι επίσης πολύ σημαντικό: η προσφορά της οικογένειας Λεμπιδάκη την ώρα που ξεκίναγε η πολύ μεγάλη δοκιμασία της. Η συμφωνία για μια σημαντική δωρεά προς το Σύλλογο είχε κλειστεί λίγες μέρες πριν την απαγωγή. Μόλις το δυσάρεστο έγινε γνωστό η οικογένεια Λεμπιδάκη δεν έκανε πίσω αλλά ενίσχυσε την προσφορά της. Μια κίνηση με συμβολισμό μεγαλύτερο από τα χρήματα που άλλαξαν χέρια.

Oι μάρτυρες και η δολοφονία

Και πάνω που αρχίσαμε να χωνεύουμε όλα όσα γίνονταν γνωστά από την απελευθέρωση του Μ. Λεμπιδάκη, ήρθε η ψυχρή και πρωτόγνωρη για την περιοχή δολοφονία ενός ιδιαίτερα αγαπητού γιατρού. Μια υπόθεση που είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει να απασχολεί μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης. Μια ακόμα επιτυχία της αστυνομίας της Κρήτης, που όμως είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα είχε έρθει τόσο γρήγορα χωρίς τους δύο αυτόπτες μάρτυρες. Αυτά που είπαν και ο τρόπος που τα είπαν στο Ράδιο Λασίθι είναι λόγια που δεν θα ξεχαστούν. Δύο κυνηγοί που είχαν περάσει από τα χέρια του καρδιολόγου Καλαντζάκη, ο ένας μάλιστα με σοβαρό πρόβλημα που χρειάστηκε τη βοήθεια του γιατρού, και που τα έφερε έτσι η τύχη ώστε να είναι αυτοί που θα φρόντιζαν να μην κυκλοφορεί ο δολοφόνος του γιατρού τους ελεύθερος.

Στο βάθος η, λακούβα των Μπραμιανών. Φώτογραφία και τίτλος του Γιώργου Προϊστάκη από την χθεσινή επίσκεψη στο φράγμα

Υποσχέσεις

Ένας μικρός χαμός με την επίσκεψη του γ.γ. Αγροτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπου Κασίμη στην Ιεράπετρα, o oποίος ήρθε για να παρουσιάσει προγράμματα του Υπουργείου για τα οποία έχει αρμοδιότητα, και έπεσαν όλοι πάνω του, να τον ενημερώσουν και να διαμαρτυρηθούν για το πολλά και τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής. Τίποτα περίεργο σε όλα αυτό, η προηγούμενη φωτογραφία τα λέει όλα, όταν όμως λίγες μέρες πριν έχουμε τον πρωθυπουργό και όλη σχεδόν την κυβέρνηση της χώρας, να έρχεται στην Κρήτη προετοιμασμένη και για να μιλήσει αλλά και για να ακούσει, με τα γνωστά αποτελέσματα, τι απαίτηση μπορεί να υπάρχει από ένα γενικό γραμματέα;

Επισκέψεις και απαντήσεις

Επισκέψεις από δύο αντιδημάρχους είχαμε αυτή την εβδομάδα στο Ράδιο Λασίθι με τον Αργύρη Πανταζή, αρμόδιο για αγροτικά θέματα και τουρισμό, και τον Γιώργο Ασπραδάκη για την καθαριότητα, να απαντούν για θέματα κυρίως αγροτικά. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα υπάρξει η οποιαδήποτε ανταπόκριση στην πρόταση που γίνεται από πλευράς Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων για τροποποίηση του νόμου ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, σχετικά με το πλοίο ασφαλείας σε ενδεχόμενη απεργία της ΠΝΟ. Ενδιαφέρον θα έχει επίσης να δούμε αν θα γίνει κάτι με το γήπεδο-αξιοθέατο στο Καβούσι το οποίο εδώ και χρόνια έχει μετατραπεί σε χωματερή, ένα θέμα για το οποίο, κάτοικοι της περιοχής ρώταγαν επίμονα τον αντιδήμαρχο.

 

Ο σκελετός της Σητείας

Μια παράξενη είδηση της εβδομάδας! Κάποιος, κάπου ξέθαψε και δημοσιοποίησε ξανά την είδηση για ένα ανθρώπινο σκελετό που είχε εντοπιστεί στη Σητεία τέτοιες μέρες πριν δυό χρόνια, με αποτέλεσμα η είδηση να αρχίσει να αναπαράγεται από δω κι από κει, και να κάνει διάφορους Σητειακούς να ψάχνονται! Δεν χρειαζόταν βέβαια περισσότερο από 1’ λεπτό ψαξίματος για να φανεί τι πραγματικά είχε συμβεί.

Η μπάλα συνεχίζεται

Μια γεμάτη ποδοσφαιρική χρονιά θα είναι η φετινή για την Ιεράπετρα, με το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του ΟΦΙ να φεύγει με πολύ θετικά μηνύματα και λόγω της πρώτης νίκης, αλλά και για την καλή ατμόσφαιρα στο Βουζουνεράκειο . Η προσπάθεια που γίνεται φαίνεται πως είναι σοβαρή σε όλα τα επίπεδα, είναι όμως ακόμα πολύ νωρίς για αγωνιστικά συμπεράσματα, ανεξάρτητα απ’ τις αμέσως επόμενες νίκες ή ήττες που θα έρθουν. Αυτό που ήδη ξεχωρίζει πάντως είναι ο καρδιτσιώτης προπονητής Γιάννης Μάγγος. Πέρα από ανερχόμενο ταλέντο που τον χαρακτηρίζουν αυτοί που ξέρουν περισσότερα, φαίνεται εξαρχής πως έχει πλάνο και κυρίως ψυχραιμία.

Αυτά για σήμερα, για οποιοδήποτε μήνυμα, μπορείτε να μας στέλνετε στο news@radiolasithi.gr, στη σελίδα μας στο facebook ή προσθέτοντας τον αριθμό μας 6940 2 89216 στην εφαρμογή Viber του κινητού σας.

Πέτρος Νικολάου
petrosnikolaou@gmail.com

 

Σχολίασε το
05 / Ο δύσκολος Οκτώβρης της Ιεράπετρας
Στην κορυφή